Skip to main content

Αυτοψία των «Εντάξει» στο κτήριο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Οι δημοτική σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζήτησαν πληροφορίες για το πώς εξελίσσονται οι εργασίες αποκατάστασης, μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

Αυτοψία στα κτήρια της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Αρχιτεκτονικού πραγματοποίησαν, με εντολή του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτή Α Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη, οι δημοτικοί σύμβουλοι, αντιπρόεδροι της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ.κ. Εφραίμ Κυριζίδης και Σωκράτης Δημητριάδης, αντίστοιχα.

Κατά την αυτοψία, οι δύο σύμβουλοι ζήτησαν πληροφορίες, από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και τους προϊσταμένους των αρμόδιων υπηρεσιών, για τους λόγους που οδήγησαν στη μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωσης των εργασιών βιοκλιματικής αναβάθμισης των κτιρίων, αλλά και τα αποτελέσματα των εργασιών, καθώς τα κτήρια παρουσιάζουν προβλήματα. Συγκεκριμένα, παρά τις εργασίες που έγιναν, κατά τις πρόσφατες νεροποντές «έβαλαν» νερά, ενώ ερωτηματικά εγείρονται και για θέματα πυρασφάλειας.

Οι δυο σύμβουλοι ζήτησαν, ακόμη, να ορισθεί χρονικός ορίζοντας παράδοσης του έργου και να τους δοθούν πληροφορίες για το πώς εξελίσσονται οι εργασίες αποκατάστασης. Τέλος, ζήτησαν διευκρινίσεις για το αν οι εργασίες αυτές γίνονται με ευθύνη και δαπάνες του αναδόχου.