Skip to main content

Αυτοψία Τζιτζικώστα στη Μουδανιών - Παραδίδουμε έναν ασφαλή δρόμο

Οι εργασίες εκτελούνται σε μήκος 65 χλμ. τόσο στην κατεύθυνση προς Μουδανιά, όσο και προς Θεσσαλονίκη, ενώ στο σημείο μετέβη σήμερα ο Περιφερειάρχης.

Αυτοψία στις εργασίες των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρη Μπίλλια, ο κ. Τζιτζικώστας μετέβη στην περιοχή της Καρδίας, όπου τα συνεργεία της Περιφέρειας υλοποιούν σήμερα εργασίες συντήρησης.

Οι παρεμβάσεις των συνεργείων της Περιφέρειας γίνονται και στις δυο κατευθύνσεις και αφορούν, εκτός από τις αποκαταστάσεις στο οδόστρωμα, τις ασφαλτοστρώσεις και τις διαγραμμίσεις, κοπή και απομάκρυνση της ανεπιθύμητης βλάστησης, κλάδευση των δένδρων και αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού. Το σύνολο των εργασιών στο δρόμο θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Μαΐου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν σταμάτησε να λειτουργεί ούτε λεπτό στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Πραγματοποίησα σήμερα αυτοψία για την πορεία των εργασιών στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών και διαπίστωσα ότι τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα. Οι τεχνικές υπηρεσίες μας θα παραδώσουν τις επόμενες μέρες έναν δρόμο απόλυτα ασφαλή και έτοιμο να υποδεχτεί πολίτες και επισκέπτες, μόλις επιτραπούν οι μετακινήσεις μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων. Οι εργασίες εκτελούνται σε μήκος 65 χλμ. τόσο στην κατεύθυνση προς Μουδανιά, όσο και προς Θεσσαλονίκη».

«Συνεχίζουμε και το επόμενο διάστημα, χωρίς καμία διακοπή, όπως άλλωστε κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα, τις εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μήκους 4.000 χλμ. Οφείλω όμως να υπογραμμίσω για ακόμα μία φορά ότι λόγω της μεγάλης περικοπής του προϋπολογισμού μας τα τελευταία χρόνια, που έφτασε στο 80%, οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες και συγκεκριμένες, οπότε να μην περιμένουμε ‘θαύματα’. Και δυστυχώς αυτό ισχύει σε όλη την Ελλάδα. Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με μεγάλη προσπάθεια έχουμε καταφέρει να εξοικονομήσουμε πόρους τους οποίους αξιοποιούμε για τη συντήρηση του οδικού δικτύου, ώστε να βελτιώνουμε διαρκώς όλους τους δρόμους ευθύνης μας, ενισχύοντας το επίπεδο ασφάλειάς τους. Σε όλο το διάστημα της υγειονομικής κρίσης, συνεργεία της Περιφέρειας εργάστηκαν και θα συνεχίσουν να εργάζονται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο υλοποιώντας εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Παρά τους μειωμένους πόρους η ασφάλεια των μετακινήσεων των πολιτών είναι για εμάς απόλυτης προτεραιότητας ζήτημα», κατέληξε.

Ο κ. Μπίλλιας επισήμανε ότι «στόχος μας είναι να συντηρούμε τακτικά και να αποκαθιστούμε τα σημαντικότερα προβλήματα σε όλους τους δρόμους ευθύνης της Περιφέρειας και στους επτά νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Έχουμε ήδη σε εξέλιξη τρεις διαγωνισμούς προϋπολογισμού περίπου 27 εκατομμυρίων ευρώ για να συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας τόσο στο δρόμο προς τη Χαλκιδική, όσο και στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, αλλά και στην εθνική οδό από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκηδόνα. Οι ανάδοχοι των διαγωνισμών αναμένουμε να ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες μέρες. Με αυτές τις παρεμβάσεις θα έχουμε ολοκληρώσει έναν κύκλο έργων αποκατάστασης του επιθυμητού επιπέδου ασφάλειας στο εθνικό οδικό δίκτυο ευθύνης μας, ενώ ανάλογες εργασίες γίνονται και στο επαρχιακό δίκτυο. Η συντήρηση του οδικού δικτύου είναι συνεχής και γι’ αυτό απαιτείται διαρκής χρηματοδότηση, ώστε και τις τακτικές συντηρήσεις να υλοποιούμε και έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν να καλύπτουμε. Είναι ένας συνεχής αγώνας η διασφάλιση των αναγκαίων πόρων από την Πολιτεία, για να διατηρούμε σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο την ασφάλεια τους δρόμους μας».