Skip to main content

Πώς έγιναν τα επεισόδια στη Χαριλάου- Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν στη Voria (video)

Θλιβερές εικόνες με σπασμένα και καμένα αυτοκίνητα περιμετρικά του γηπέδου του Άρη - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες στη Voria.gr για το σοβαρό επεισόδιο

Σπασμένα και καμένα αυτοκίνητα είναι το αποτέλεσμα της καταδρομικής επίθεσης που πραγματοποίησαν άτομα φερόμενα ως οπαδοί της ομάδας του ΠΑΟΚ, εχθές το βράδυ, στην περιοχή της Παπαναστασίου, περιμετρικά του γηπέδου του Άρη, "Κλεάνθης Βικελίδης", λίγο μετά το ντέρμπι στο μπάσκετ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν σήμερα το πρωί στη Voria.gr, στις 10.00 εχθές το βράδυ, μια ομάδα περίπου 40 ατόμων με αυτοκίνητα και δίκυκλα, τα περισσόετρα εκ των οποίων νοικιασμένα, μπήκαν από την οδό Αλκμήνης, έφτασαν στο γήπεδο του Άρη, στάθμευσαν σε παρακείμενη οδό, πίσω από το γήπεδο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν από πλαϊνό δρομάκι πλευρικά του γηπέδου για να βγουν στην οδό Παπαναστασίου, όπου κατά πληροφορίες υπήρχαν φίλαθλοι του Άρη.

Ακολούθησε συμπλοκή με την ομάδα των φερόμενων ως οπαδών του ΠΑΟΚ να αποχωρεί και να ξεσπά σε σταθμευμένα αυτοκίνητα επί της οδού Αλκμήνης, βάζοντας φωτιά σε ένα από αυτά, είτε με πυρσό και εύφλεκτο υγρό, είτε με βόμβα μολότοφ, και να σπάζει με ρόπαλα τα τζάμια άλλων - 

Ανάστατοι οι κάτοικοι, βγήκαν στα μπαλκόνια, ενώ κάποιοι με πυροσβεστήρες προσπαθούσαν να περιορίσουν τις φλογες στο Ι.Χ.

Ο ιδιοκτήτης του καμμένου τζιπ, κύριος Χρήστος περιγράφει στη Voria.gr το συμβάν: "Το απόγευμα είχα πάει να κάνω τη δεύτερη δόση του εμβολίου, και στάθμευσα το αυτοκίνητο, στην επιστροφή μου, έξω από το γήπεδο, λίγα μέτρα από την πολυκατοικία που διαμενω. Περίπου στις 10 το βράδυ, με ειδοποίησε η πυροσβεστική ότι καηκε το αυτοκίνητο μου. Κατέβηκα και το αντίκρυσα, μην μπορώντας να πιστέψω τι είχε συμβεί".

Στη συνέχεια ο κ. Χρήστος πήγε για κατάθεση στην αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου σύμφωνα με τον ίδιο υπήρχαν και κάποιοι νεαροί που είχαν προσαχθεί, για τη συμμετοχή τους στο επεισόδιο.

Άλλοι που είδαν τα σπασμένα παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους προσπάθησαν να τα καλύψουν καθώς η βροχόπτωση καταστρέφει το εσωτερικό τους, ενώ ακόμη και σήμερα το πρωί, κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί, τι συνέβη.

Ακολούθησε έρευνα της αστυνομίας στην περιοχή, όπου εντοπίστηκαν ρόπαλα, λοστοί και άλλα αντικείμενα σε παρακείμενους κάδους.

Οι αρχές εκτιμούν βάσιμα ότι η χθεσινή επίθεση των οπαδών του ΠΑΟΚ ήρθε ως αντίποινα στο επεισόδιο με πυροβολισμούς που είχε σημειωθεί στις 21 Ιανουαρίου στην Κωνσταντίνου Καραμανλή. Σε αυτήν την κατεύθυνση συντείνει το γεγονός ότι το αυτοκίνητο το οποίο έβαλαν φωτιά με μολότοφ οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, ακριβώς δίπλα στην μπιραρία του γηπέδου, είναι ενός εκ των δύο οπαδών του Άρη, ο οποίος έχει δηλωθεί σε φύλλα αγώνων της ΠΑΕ και κατηγορείται ως συνεργός στο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς.