Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020
x

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΚΕΝΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΑ

Περίπου 72.000 πολίτες θα μετακινηθούν την Κυριακή από τις εστίες τους. Θα εκκενωθεί υποχρεωτικά μια περιοχή σε ακτίνα 2 χλμ. από το σημείο της βόμβας

Περίπου 72.000 πολίτες θα μετακινηθούν την Κυριακή από τις εστίες τους με στόχο την ασφαλή απενεργοποίηση της βόμβας που βρέθηκε πριν από μια εβδομάδα περίπου στο Κορδελιό.

Για τη μηδαμινή (και απευκταία) πιθανότητα να εκραγεί το βλήμα, μια περιοχή σε ακτίνα 2 χλμ. από το σημείο της βόμβας, θα εκκενωθεί υποχρεωτικά, ενώ οργανώθηκε ευρεία καμπάνια ενημέρωσης των κατοίκων, ώστε τις ώρες που θα γίνεται η απενεργοποίηση της βόμβας από εξειδικευμένα στελέχη της 112 Ομάδας Ναρκαλιείας, σε απόσταση 2 χλμ. να μην υπάρχει... ψυχή.

Κάθε δραστηριότητα και λειτουργία στην περιοχή αναστέλλεται την Κυριακή από τις 10 το πρωί και μετά ενώ βασικό μέλημα όλων των εμπλεκόμενων είναι να μην προκληθεί πανικός (δείτε αναλυτικά εδώ).

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, είπε ότι ο εκτιμώμενος προς απομάκρυνση πληθυσμός στη ζώνη των 2 χλμ. είναι 10.000 πολίτες.

Ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, έχει να μετακινήσει 62.000 πολίτες σε χρόνο ρεκόρ.

Ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, δεν έχει να μετακινήσει κόσμο, καθώς ο οικισμός Αγία Σοφία είναι εκτός ζώνης εκκένωσης, όμως ανακοίνωσε ότι μπορεί να υποδεχτεί μετακινούμενους πολίτες.

Για να δείτε τον χάρτη πατήστε εδώ και κάντε μεγέθυνση για να εντοπίσετε ευκολότερα τα σημεία που σας ενδιαφέρουν.

Στον χάρτη μπορείτε να εντοπίσετε ακόμα σε ποια σημεία θα υπάρχουν λεωφορεία αλλά και ποια σχολεία και γυμναστήρια πλησίον της «Νεκρής ζώνης» θα φιλοξενήσουν προσωρινά τους πολίτες που το επιθυμούν.