Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022
x

ΣΤΟ 93,2% ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η σημερινή εικόνα στις νοσηλείες ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ, δηλαδή Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, καθώς και Θράκης

Παραμένουν σε ποσοστό κατά πολύ άνω του 90% οι ανεμβολίαστοι ασθενείς με κορωνοϊό στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, δηλαδή σε 14 νοσοκομεία 14 της Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα από την 4η ΥΠΕ, τέσσερις είναι οι εμβολιασμένοι ασθενείς βρίσκονται στις ΜΕΘ από τους συνολικά 59 (οι 55 είναι ανεμβολίαστοι, ποσοστό 93,2%). Εχθές νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ δύο πλήρως εμβολιασμένοι ασθενείς.

Όσον αφορά τους ασθενείς που νοσηλεύονται στις απλές κλίνες των νοσοκομείων της 4ης ΥΠΕ, 48 είναι οι εμβολιασμένοι από τους 240 (οι 192 είναι ανεμβολίαστοι, ποσοστό 80%), παρατηρώντας, έτσι, μία αύξηση συγκριτικά με τα αντίστοιχα χθεσινά δεδομένα που από τους 227 ασθενείς 45 ήταν οι εμβολιασμένοι.

Επιπρόσθετα, μόνο ανεμβολίαστοι ασθενείς συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου (high flow).

Υπενθυμίζεται ότι στην 4η ΥΠΕ υπάγονται τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Άγιος Παύλος και Θεαγένειο στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη κεντρική/ανατολική Μακεδονία και Θράκη τα νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κιλκίς, Γουμένισας, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ