Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στο Χαρίσειο γηροκομείο (upd)

Το γεγονός ότι εντοπίζονται κρούσματα σε ηλικιωμένους γεννά ερωτήματα για το εάν εμβολιάστηκε και το σύνολο των τροφίμων του γηροκομείου.

Άλλα πέντε θετικά κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν έως τώρα στο Χαρίσειο γηροκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Voria.gr, από τους ελέγχους τους οποίους διενεργεί έως αυτή την ώρα κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας βρέθηκαν άλλα πέντε θετικά κρούσματα μεταξύ των ηλικιωμένων οι οποίοι φιλοξενούνται στο γηροκομείο. Ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και ενδεχομένως στην πορεία ο αριθμός των κρουσμάτων να αυξηθεί. Σε τεστ ανίχνευσης covid-19 υποβάλλεται σήμερα και το προσωπικό του γηροκομείου στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί ο ΕΟΔΥ.

Όπως αποκάλυψε χθες η Voria.gr άλλος ένας ηλικιωμένος είχε βρεθεί θετικός σε τεστ το οποίο είχε γίνει την Κυριακή. Ο ηλικιωμένος είχε εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με τη νόσο covid-19 και στον έλεγχο που ακολούθησε με τη διενέργεια τεστ, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Στη συνέχεια ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ηλικιωμένοι καθώς και ένα μέρος του προσωπικού είχαν εμβολιαστεί τον Γενάρη, ενώ η δεύτερη δόση του εμβολίου έγινε στις πρώτες ημέρες του Φλεβάρη. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένα μέρος του προσωπικού δεν θέλησε να κάνει το εμβόλιο.

Το γεγονός, πάντως, ότι εντοπίζονται κρούσματα σε ηλικιωμένους γεννά ερωτήματα για το εάν εμβολιάστηκε και το σύνολο των τροφίμων του γηροκομείου. Εκπρόσωπος του Χαρίσειου δήλωσε πριν από λίγο στην Voria.gr ότι εντός της ημέρας θα εκδοθεί ανακοίνωση από το ίδρυμα η οποία θα ενημερώνει για το τι ακριβώς συμβαίνει.