Skip to main content

Αυξημένη η κίνηση στο Καπάνι - Κρεοπώλες ξεκίνησαν το delivery (φωτο)

Παρότι η εικόνα στην αγορά δεν ήταν η τυπική της Μεγάλης Πέμπτης αρκετός κόσμος επέλεξε τη σκεπαστή αγορά για την αγορά κρεάτων.

Αυξημένη είναι η κίνηση σήμερα στο Καπάνι καθώς οι πολίτες έσπευσαν να κάνουν τις αγορές για το πασχαλινό τραπέζι. Παρόλο που η εικόνα στην αγορά δεν ήταν η τυπική της Μεγάλης Πέμπτης, αρκετός κόσμος επέλεξε τη σκεπαστή αγορά για την αγορά κρεάτων.

Όπως αναφέρει κρεοπώλης της αγοράς, η κίνηση έχει ανέβει από χθες και μαζί με αυτή κατάφεραν να ανέβουν και οι τιμές, που ήταν πεσμένες εξαιτίας της μειωμένη που είχε η κεντρική αγορά της πόλης στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας. Οι τιμές στο Καπάνι φτάνουν πλέον τα 8,5 και τα 9,5 ευρώ για το κιλό το αρνί και το κατσίκι αντίστοιχα. «Από χθες σε ορισμένες περιπτώσεις άρχισαν να εμφανίζονται και κάποιες ελλείψεις σε κατσίκι και το αρνί», αναφέρει ο κρεοπώλης. 

Υπηρεσία delivery

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τη μειωμένη κίνηση του κόσμου εξαιτίας της καραντίνας που επέβαλε ο κορωνοϊός, αρκετοί κρεοπώλες έχουν ξεκινήσει φέτος και το delivery, διανέμοντας στα σπίτια τις παραγγελίες.

Όπως αναφέρουν, μέχρι τώρα πολλοί πελάτες τους που δεν θέλουν να βγουν από το σπίτι επωφελήθηκαν από τη νέα αυτή υπηρεσία. «Ξεκινήσαμε φέτος το delivery. Πάει καλά!», αναφέρει ικανοποιημένος ένας κρεοπώλης της αγοράς. 

Τήρηση των μέτρων 

Παράλληλα με τα κρεοπωλεία, ανοιχτά ήταν στο Καπάνι και τα ιχθυοπωλεία καθώς και άλλα μαγαζιά. Η αυξημένη κίνηση στα μαγαζιά είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι πάντα δυνατόν να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των καταναλωτών στους μικρούς διαδρόμους της αγοράς. 

Αυξημένη η ζήτηση

Αυξημένη είναι η ζήτηση σε αρνιά και κατσίκια για το πασχαλινό τραπέζι όχι μόνο στην αγορά της Θεσσαλονίκης αλλά και σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα (32 τον αριθμό) της Κεντρικής Μακεδονίας. Η αυξημένη κατανάλωση στα αστικά κέντρα αιτιολογείται λόγω της αποτροπής πασχαλινής εξόδου, λόγω κορωνοϊού (δείτε εδώ).

Μια ιδιαιτερότητα που παρατηρείται φέτος, όπως την περιγράφουν οι άνθρωποι της αγοράς, οι κρεοπώλες και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ότι πωλούνται κυρίως τεμάχια αρνιών και κατσικιών κι όχι ολόκληρα σφάγια.