Skip to main content

Κορωνοϊός: Αυξημένη η κίνηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτο)

Ουρές έξω από κρεοπωλεία της Θεσσαλονίκης– Σημαντικά μειωμένοι οι τζίροι των καταστημάτων παρά την κινητικότητα στην αγορά.

Για τα ψώνια της …προτελευταίας στιγμής κατέβηκαν στην καρδιά της πόλης, σήμερα, Θεσσαλονικείς, που αργά αλλά σταθερά δείχνουν να μπαίνουν στο “πνεύμα” του click away, μη έχοντας άλλη δυνατότητα καθώς οι ταχυμεταφορές εξακολουθούν να καταγράφουν μνημειώδεις καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

Την ίδια ώρα τα κρεοπωλεία συνεχίζουν να έχουν την τιμητική τους με τις ουρές καταναλωτών να σχηματίζονται έξω από αυτά, ενώ και στο Καπάνι από νωρίς το πρωί η κίνηση ήταν αυξημένη.



Τα φετινά Χριστούγεννα είναι διαφορετικά λόγω του κορωνοϊού και του lockdown, ωστόσο αυτό δεν αποτυπώνεται ακριβώς στην κίνηση στη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Όλες τις τελευταίες ημέρες αρκετός κόσμος κατεβαίνει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είτε για δώρα για τους αγαπημένους του, είτε για προσωπικές αγορές, είτε για βόλτα και χάζι στις βιτρίνες.

Αναμφίβολα η χαλαρότητα που κάποιοι επιδεικνύουν κατά τις αγορές τους μνημονεύεται και από υπαλλήλους καταστημάτων που συχνά όπως λένε έρχονται σε συναλλαγή με καταναλωτές που «δεν προσέχουν καθόλου», ή ακόμη σε ακραίες περιπτώσεις εξακολουθούν να ζητούν να δοκιμάσουν τα ρούχα, ή τα παπούτσια που επιθυμούν να αγοράσουν.

Πάντως και παρά την κινητικότητα που καταγράφεται στην αγορά, γεγονός που ανησυχεί την επιτροπή των λοιμοξιολώγων, που θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να κάνει εισηγήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι μετά τις 7 Ιανουαρίου, ο εμπορικός κόσμος της πόλης κάθε άλλο παρά ικανοποιημένος δηλώνει από τις χριστουγεννιάτικες αγορές των Θεσσαλονικέων με κάποιους εμπόρους να κάνουν λόγο για μείωση τζίρου σε σχέση με πέρυσι που ξεπερνά το 70%.