Skip to main content

Αυξημένη η κίνηση για Χαλκιδική - Μικρές ουρές στα διόδια στην ΠΑΘΕ

Πολλαπλασιάστηκαν τα αυτοκίνητα προς Χαλκιδική, αυξημένη η έξοδος και στην Εγνατία, ενώ και προς Πιερία αυξήθηκε η ροή των οχημάτων.

Αυξημένη είναι σήμερα, πρώτη μέρα της άρσης των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων εκτός νομού, η κίνηση στις εξόδους της Θεσσαλονίκης. Δεν επιβεβαιώνεται «κύμα» εξόδου, καθώς η μέρα είναι εργάσιμη, όμως ήδη καταγράφεται αύξηση της κίνησης, ειδικά ΙΧ επιβατικών οχημάτων.

Αυξημένη κίνηση καταγράφηκε στην περιφερειακή οδό από το πρωί και στην έξοδο προς τη Χαλκιδική, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Δεν δημιουργήθηκαν ουρές, ενώ και οι ταχύτητες είναι φυσιολογικές. Πάντως, όπως τόνισε ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θωμάς Γέρμανος, στη Voria.gr, «η κίνηση στο ρεύμα προς Χαλκιδική στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών είναι σήμερα αυξημένη. Έχουμε σαφώς μεγαλύτερη κίνηση σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Ακόμη δεν επιστρέψαμε στα προ κορωνοϊού επίπεδα, όμως είναι εμφανής η αύξηση της κυκλοφορίας. Χωρίς προβλήματα όμως κι αυτό είναι το σημαντικό». Λιγότερα είναι τα αυτοκίνητα στην έξοδο προς Κιλκίς και Σέρρες, πλην όμως και σ' αυτές τις οδούς παρατηρείται αύξηση συγκριτικά με τις προηγούμενες εβδομάδες.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στην Εγνατία Οδό, σύμφωνα με τα στοιχεία των διοδίων και στο Ωραιόκαστρο και στα διόδια του Προφήτη, δηλαδή προς τη νότια και βορειοδυτική Ελλάδα και προς την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. «Αναμενόμενο», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Κώστας Κουτσούκος. «Ο κόσμος θεωρεί πως ήρθε το καλοκαίρι, πολλοί σπεύδουν να πάνε στα πατρικά τους, καθώς έλειψαν εδώ και δυο μήνες, ενώ υπάρχουν και δουλειές που έμειναν πίσω. Φυσιολογικά σήμερα αυξήθηκαν σημαντικά οι μετακινήσεις, όχι όμως σε βαθμό να παρατηρούνται προβλήματα ή να έχει μαζικά χαρακτηριστικά η έξοδος από τη Θεσσαλονίκη».

Σε φυσιολογικά επίπεδα επιστρέφει σταδιακά και η κίνηση στον αυτοκινητόδρομο Θεσσαλονίκης – Αθηνών, γεγονός που δείχνει ότι αυξήθηκε σημαντικά και η κίνηση προς την Πιερία. Η εκπρόσωπος της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ», Ειρήνη Ζαβρίδου, υπογράμμισε ότι «έχει αρχίσει η μετακίνηση των πολιτών ξανά, με την αύξηση της κίνησης να παρατηρείται και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας από και προς Θεσσαλονίκη. Επειδή ακόμη τα διόδια λειτουργούν με λιγότερο προσωπικό, σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργήθηκαν μικρές ουρές και ολιγόλεπτη αναμονή σήμερα, όχι όμως κάτι ιδιαίτερο. Δεν ξεκίνησε αυτό που λέμε έξοδος, ενώ απέχουμε ακόμη από τον μέσο όρο των διελεύσεων της προ κορωνοϊού εποχής, όμως είναι δεδομένο ότι ο κόσμος άρχισε ξανά να μετακινείται».

Μεγάλο μέρος της αύξησης της κίνησης απορροφούν τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, ενώ τόσο η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ», όσο και η «Εγνατία Οδός ΑΕ» και η Τροχαία Θεσσαλονίκης περιμένουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, εφόσον και οι καιρικές συνθήκες θυμίσουν καλοκαίρι να έχουμε την πρώτη μαζική έξοδο των Θεσσαλονικέων.