Skip to main content

Αύξηση 12% στο χαρτοφυλάκιο της Παρευξείνιας Τράπεζας το 2020

Παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, η Παρευξείνια Τράπεζα διατήρησε την ανάπτυξη και την ποιότητα του χαρτοφυλακίου της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (TEAEΠ) πραγματοποίησε σήμερα την 23η Eτήσια Γενική Συνέλευσή του μέσω τηλεδιάσκεψης.

Υπό την Προεδρία της Δημοκρατίας της Αρμενίας, το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε και ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις της Τράπεζας για το 2020. Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε 22 νέες χρηματοδοτήσεις το 2020, ύψους άνω των 771 εκατομμυρίων ευρώ. Οι νέες δανειακές δεσμεύσεις ανήλθαν συνολικά σε 624 εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, η Τράπεζα διατήρησε την ανάπτυξη και την ποιότητα του χαρτοφυλακίου της. Κατά τη διάρκεια του έτους, η Τράπεζα επαναστόχευσε τη δραστηριότητά της  στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και άλλες εταιρείες προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πανδημική κρίση, δίνοντας έμφαση στην παροχή ενδιάμεσης  χρηματοδότησης και την υποστήριξη κεφαλαίου κίνησης σε υφιστάμενους πελάτες. Το χαρτοφυλάκιο της Παρευξείνιας Τράπεζας ξεπέρασε τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ στο τέλος του έτους, σημειώνοντας αύξηση 12% σε σχέση με το 2019. Η Τράπεζα διατήρησε την κερδοφορία της για δέκατη έκτη συνεχόμενη χρονιά, σημειώνοντας καθαρό κέρδος 14,2 εκατ. ευρώ.
 
Το Συμβούλιο εξέλεξε τον Διοικητή της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι Διοικητές της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και της Γεωργίας εκλέχθηκαν ως Αντιπρόεδροι, για περίοδο ενός έτους. Η επόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση της Τράπεζας και οι σχετικές εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο Αζερμπαϊτζάν.