Skip to main content

Αύξηση αφίξεων από Ρωσία αναμένουν οι ξενοδόχοι Θεσσαλονίκης

Οι Ρώσοι επαγγελματίες του τουρισμού, έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη σε σχέση με πέρσι, κατά τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ.

Με θετικά μηνύματα για την τουριστική κίνηση της φετινής χρονιάς επέστρεψε από τη Μόσχα η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η οποία συμμετείχε για μια ακόμα φορά στη μεγάλη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 26 Μαρτίου 2016, στη ρωσική πρωτεύουσα.

Οι Ρώσοι επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και το κοινό, έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενισχύοντας τους παραδοσιακούς δεσμούς που συνδέουν τη χώρα αυτή με την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και ενθαρρύνοντας την προοπτική για σταδιακή ανάκαμψη της ρωσικής τουριστικής κίνησης που τα τελευταία δύο χρόνια παρουσίασε αξιοσημείωτη κάμψη.

Η ΕΞΘ συμμετείχε με δικό της σταντ στο περίπτερο του ΕΟΤ, το οποίο επισκέφθηκαν αρκετοί εκπρόσωποι από μεγάλα ή και μικρότερα τουριστικά γραφεία, με σκοπό να αντλήσουν πληροφορίες για τον προορισμό και να τον προωθήσουν στη μεγάλη ρωσική αγορά, αλλά και πλήθος κόσμου που φέτος δείχνει πιο σαφή σημάδια εξωστρέφειας και αναζητά κίνητρα για ταξίδια στο εξωτερικό.

Στόχος της ΕΞΘ ήταν η δυναμική παρουσία της Θεσσαλονίκης, η προβολή των πλεονεκτημάτων του προορισμού και η περαιτέρω διείσδυσή της σε μια από τις πιο σημαντικές τουριστικές αγορές, προκειμένου να κερδίσει την προτίμηση των Ρώσων ως πρώτη ταξιδιωτική επιλογή, εκμεταλλευόμενη και τη διεθνή συγκυρία που οδηγεί σε ανακατανομή της τουριστικής κίνησης.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι τουριστικοί πράκτορες και γραφεία προτίθενται να αναπληρώσουν το κενό που παρατηρείται εξαιτίας αγορών που «κλείνουν» για τους Ρώσους όπως είναι η Τουρκία και η Αίγυπτος, με προώθηση προγραμμάτων προς την Ελλάδα, ειδικότερα για ταξίδια αναψυχής, ιατρικό και συνεδριακό τουρισμό.

Η φετινή εκθεσιακή διοργάνωση της Μόσχας πραγματοποιήθηκε στη σκιά της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες. Κάθε τρομοκρατική ενέργεια, ειδικά όταν στοχεύει στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αποτελεί «χτύπημα» στην καρδιά του παγκόσμιου τουρισμού. Η ΕΞΘ επισημαίνει πως πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο η πολύ καλή εικόνα που έχει αναπτύξει η χώρα μας στο εξωτερικό, ότι ήταν και παραμένει διαχρονικά ένας ασφαλής προορισμός. Υπογραμμίζει δε, ότι η φετινή τουριστική κίνηση θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από μια σειρά παραγόντων που παραμένουν αστάθμητοι, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία της ότι η χώρα μας μπορεί και πρέπει να επωφεληθεί από τις εξελίξεις.

Το σταντ της ΕΞΘ επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο προϊστάμενος του γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας & Κ.Α.Κ. κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου κ.α. Την ΕΞΘ εκπροσώπησε η υπεύθυνη Μάρκετινγκ κα Ευδοκία Τσατσούρη.