Skip to main content

Αυξήθηκαν οι αφίξεις των μεταναστών στα ελληνικά νησιά

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 1.365 μετανάστες έφτασαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ ο αριθμός αυτός την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 980.

Αύξηση των μεταναστών που φτάνουν στα ελληνικά νησιά καταγράφηκε την εβδομάδα 8-14 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 1.365 μετανάστες έφτασαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ ο αριθμός αυτός την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 980. Πέρυσι, την αντίστοιχη εβδομάδα, ο αριθμός τους ήταν μόλις 551.

Οπως αναφέρει το Έθνος, τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό παρακολουθούν στενά οι Βρυξέλλες, θέλοντας να διαπιστώσουν εάν η αύξηση είναι συγκυριακή ή σχετίζεται ένταση στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας μετά τις προκλητικές ενέργειες της Αγκυρας στην Κυπριακή ΑΟΖ και τις κυρώσεις των Ευρωπαίων. «Η Κομισιόν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θέλουν να επαναληφθούν εικόνες του 2015 και αυτή είναι η μεγάλη ανησυχία τους για τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία. Κάποιοι, μάλιστα, το έθεσαν ανοιχτά στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων τις προάλλες, παρά την αλληλεγγύη προς την Κύπρο η οποία ήταν αδιαπραγμάτευτη», δηλώνει διπλωμάτης από τις Βρυξέλλες στην εφημερίδα.

Αύξηση στις μεταναστευτικές ροές παρατηρήθηκε στα νησιά και τον Ιούνιο καθώς στις 30 ημέρες του μήνα πέρασαν από την Τουρκία στην Ελλάδα συνολικά 3.122 άτομα όταν τον αντίστοιχο μήνα του 2018 είχαν περάσει 2.439 και το 2017 είχαν περάσει 2.012.