Skip to main content

Αυξήθηκαν οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων τον Ιανουάριο

Αύξηση στα καινούργια φορτηγά, αισθητή μείωση στα δίκυκλα (πλέον των 50 cc), όπως προκύπτει από τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Σημαντική αύξηση, της τάξης του 13,3%, κατεγράφη στις ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών τον Ιανουάριο, έναντι του αντίστοιχου μηνός το 2016, όπως προκύπτει από τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ).

Ο Σύνδεσμος υπενθυμίζει ότι η αγορά αυτοκινήτου έχει υποστεί τα τελευταία χρονιά δραματική συρρίκνωση, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ύφεσης, η οποία αγγίζει το -78,2% συγκριτικά με το μέσο όρο της δεκαετίας 2000-2009.

Στα καινούργια φορτηγά παρατηρήθηκε αύξηση 23,1%, ως προς τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Στον αντίποδα, η αγορά των καινούργιων λεωφορείων σημείωσε πτώση κατά 25%, συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2016, ωστόσο, όπως σημειώνει ο ΣΕΑΑ, εξαιτίας του μικρού μεγέθους της, οι διαφορές σε απόλυτους αριθμούς είναι ιδιαίτερα μικρές.

Τέλος, στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc) οι ταξινομήσεις σημείωσαν αισθητή μείωση κατά 41,8% ως προς τον Ιανουάριο του 2016, εξαιτίας μεγάλου πλήθους προταξινομήσεων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους.