Skip to main content

Αγιασμός στο ιστορικό ΚΑΠΗ Ευαγγελίστριας στις Συκιές

Είμαστε κάθε μέρα μαζί σας, προσπαθούμε να προλάβουμε πριν ζητήσετε κάποια πράγματα, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής, είπε ο δήμαρχος.

Άλλη μία δημιουργική χρονιά ξεκίνησε για τα ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με την αρχή να γίνεται με τον αγιασμό του ιστορικού Β΄ ΚΑΠΗ Αγ. Παύλου-Ευαγγελίστριας, όπου αυτό το διάστημα εξελίσσονται οι εργασίες πλήρους αναπαλαίωσης και ανακαίνισης.

Σύμφωνα με τον δήμο, χαρακτηριστικό στοιχείο της ικανοποίησης των εκατοντάδων μελών του ΚΑΠΗ Ευαγγελίστριας υπήρξε η θερμή υποδοχή που επιφυλάχθηκε χθες στον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη κατά την τελετή του αγιασμού, στην οποία παραβρέθηκε πλήθος ηλικιωμένων.

«Είμαστε κάθε μέρα μαζί σας, προσπαθούμε να προλάβουμε πριν ζητήσετε κάποια πράγματα, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής και της κάθε κοινωνικής ή ηλικιακής ομάδας να έχουμε οργανωμένες και στελεχωμένες υποδομές για να μπορούμε να σας έχουμε ότι χρειάζεστε», ήταν το πρώτο μήνυμα του δημάρχου προς τα μέλη του ΚΑΠΗ, ο οποίος μίλησε για την ολοκλήρωση των εργασιών τους επόμενους μήνες. «Είναι ένα μεγάλο έργο με προϋπολογισμό 382.000 ευρώ, που καλύπτεται από το ταμείο του δήμου. Αυτά τα χρήματα θα ανακατασκευάσουν όλο αυτόν τον χώρο. Εργασίες εκτελούνται στο σύνολο των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, από τη στέγη και το κυρίως κτήριο έως και τον περιβάλλοντα χώρο, με τη μελέτη του επανασχεδιασμού και της ανακαίνισης των εσωτερικών χώρων να έχει γίνει με έντονα τα στοιχεία της αισθητικής και της λειτουργικότητας, λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες των ΑμεΑ», ανέφερε μεταξύ άλλων για να δώσει έμφαση «στο στοιχείο που ξεχωρίζει περισσότερο και το οποίο είναι η διαμόρφωση του χώρου του πρώην θεάτρου σε δυο ιατρεία και φυσιοθεραπευτήριο», ενώ προβλέπεται η δημιουργία γραφείου κοινωνικού λειτουργού και για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

«Δεν θα προδώσουμε την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να πετυχαίνουμε κάθε μέρα περισσότερα πράγματα για τον τόπο, για τον δήμο, για σας, για τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, για τα σχολεία, για τον πολιτισμό, για τον αθλητισμό και για να λύνουμε μια σειρά μικρά ή μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή. Στόχος μας παραμένει σταθερά κανείς ηλικιωμένος να μην καταλήγει στο γηροκομείο», τόνισε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Με φόντο τις εξελισσόμενες εργασίες σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Αρίστος Γαλανός, με την αντιπρόεδρο Ελένη Αντωνιάδου, ευχαριστώντας τον δήμαρχο για το ενδιαφέρον που δείχνει στην Τρίτη Ηλικία να επισημαίνει ότι «η νέα  περίοδος 2019-2020 θα είναι η χρονιά των ΚΑΠΗ του δήμου».

Στην τελετή αγιασμού παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αντώνης Σαουλίδης, Τάσος Τσακιρίδης, Ειρήνη Καγιαμπίνη, Μιχάλης Βουλγαρίδης, οι πρόεδροι της Δ.Κ. Αγ. Παύλου Κώστας Ταχτατζής και Συκεών Ειρήνη Αυγερινού, τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και εκπρόσωποι των εργαζομένων.