Skip to main content

Άγιο Όρος: Θανάσιμη πτώση από γκρεμό για 28χρονο προσκυνητή

Μοναχός της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας εντόπισε χθες το μεσημέρι τον νεαρό νεκρό στο προαύλιο του Σπηλαίου Αγίου Αθανασίου.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση θανάτου ενός 28χρονου Ρουμάνου προσκυνητή που βρέθηκε νεκρός στο προαύλιο του Σπηλαίου Αγίου Αθανασίου στο 'Αγιο Όρος.

Ο νεαρός άνδρας ήταν φιλοξενούμενος στην Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου, όπου εγκαταβιούν μοναχοί ρουμανικής καταγωγής, και το πρωί της Τετάρτης χάθηκαν τα ίχνη του.

Ο 28χρονος βρέθηκε χθες το μεσημέρι νεκρός από μοναχό της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας στον περίβολο του Σπηλαίου Αγίου Αθανασίου και όπως διαπιστώθηκε είχε πέσει στο κενό από ύψος περίπου 40 μέτρων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο 28χρονος κρατούσε στα χέρια του μια εικόνα της Παναγίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγες μέρες είχε αποφοιτήσει από την Θεολογική Σχολή στο Βουκουρέστι.

Η σωρός του θα μεταφερθεί σήμερα, στην ιατροδικαστική υπηρεσία Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γίνει νεκροψία και νεκροτομή ώστε να διαπιστωθεί η ύπαρξη η μη εγκληματικής ενέργειας.