Skip to main content

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στο Άγιον Όρος

Μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2021 παρατείνεται η αναστολή όλων των προσκυνηματικών επισκέψεων στο Άγιον Όρος - Rapid tests στα λιμάνια κατά την είσοδο.

Παρατείνεται μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2021 η αναστολή όλων των προσκυνηματικών επισκέψεων και επιβάλλεται η διενέργεια προληπτικών ελέγχων στα λιμάνια εισόδου του Αγίου Όρους σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εισέλθει στον Ιερό Τόπο, μετά από απόφαση αναπληρωτή διοικητή του Αγίου Όρους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εγκύκλιος που εκδόθηκε, η διενέργια rapid tests στις εισόδους των λιμανιών Αγίου Όρους, Ουρανούπολης, Ιερισσού και Τρυπητής θα γίνεται πριν από την επιβίβασή τους στα πλοία των δρομολογίων στους μοναχούς, κρατικούς υπαλλήλους και τους εργαζόμενους σε Ιερές και Σεβάσμιες Μονές.

Η είσοδος σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος ή εμφάνισης συμπτωμάτων της νόσου θα απαγορεύεται, πλην των οικιστών της Αθωνικής Πολιτείας.

«Η πραγματοποίηση της εξέτασης θα γίνεται από γιατρούς σε χώρους προσιτούς, πλησίον του Γραφείου Προσκυνητών, η δε άφισε σε σχέση με τα δρομολόγια θα πρέπει να γίνεται εγκαίρως για την ύπαρξη κατάλληλου και ευθέτου χρόνου», αναφέρεται σχετικά.

Ακόμη ζητείται από τα λιμεναρχεία Ιερισσού και Ουρανούπολης να συμπαρασταθούν σε αυτές τις αποφάσεις.