Skip to main content

Άγιος Λουκάς: Πρωτοπορία στην αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου

Με όπλο-σύμμαχο τη χρήση της τεχνολογίας ICG η κλινική Άγιος Λουκάς στη Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει με αποτελεσματικό τρόπο τον γυναικολογικό καρκίνο.

Πρωτοπορεί στην αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» σε συνεργασία με τον Γυναικολόγο Χειρουργό Ογκολόγο Δρα Ανδρέα Καβαλλάρη. Ειδικότερα, αντιμετωπίζουμε τον γυναικολογικό καρκίνο με τη χρήση της τεχνολογίας ICG που αναγνωρίζει τον λεμφαδένα φρουρό, τον πρώτο λεμφαδένα στον οποίο συγκεντρώνονται τα καρκινικά κύτταρα.

Ο καρκίνος ενδομητρίου αποτελεί την πιο συχνή γυναικολογική κακοήθεια και στις περισσότερες περιπτώσεις διαγιγνώσκεται σε αρχικό στάδιο. Η λαπαροσκοπική αντιμετώπιση με το λαπαροσκοπικό σύστημα IMAGE1 S™ Rubina επιτρέπει με τη χρήση της χρωστικής ουσίας ICG την αναγνώριση και αφαίρεση του λεμφαδένα φρουρού. Η ίδια μέθοδος χρησιμοποιείται και σε αρχόμενο καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Ο λεμφαδένας φρουρός είναι ο πρώτος λεμφαδένας που δέχεται λέμφο από τον όγκο. Όταν βρεθεί και εξεταστεί με ταχεία βιοψία και είναι αρνητικός, δεν απαιτείται εκτεταμένη λεμφαδενεκτομή, αφαίρεση δηλαδή όλων των λεμφαδένων της πυέλου. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται άριστο ογκολογικό αποτέλεσμα, μειώνοντας τον απαραίτητο χειρουργικό χρόνο και ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα επιπλοκών. Επίσης, μειώνονται οι ημέρες νοσηλείας στην κλινική, αλλά και το κόστος για την ίδια την ασθενή.

Ο λεμφαδένας φρουρός όμως δεν είναι ορατός από το ανθρώπινο μάτι και είναι αδύνατον να αφαιρεθεί σε ανοιχτό χειρουργείο ή με απλό σύστημα λαπαροσκόπησης. Με την έγχυση της ειδικής χρωστικής ICG γίνεται εύκολα διακριτός στη διάρκεια του χειρουργείου, καθώς χρωματίζεται πράσινος και αφαιρείται εξολοκλήρου.

Η μέθοδος αυτή προσφέρει απόλυτη ογκολογική ασφάλεια με πολύ χαμηλότερη νοσηρότητα στις ασθενείς μας, κάτι που μεταφράζεται σε λιγότερο πόνο και λιγότερη αιμορραγία. Την έχουμε δε ήδη εφαρμόσει σε πολλές ασθενείς με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

INFO
Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»

55236 Πανόραμα Θεσσαλονίκη
Τ. 2310 390654
Φ. 2310 341828
www.klinikiagiosloukas.gr