Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Άγιος Στυλιανός: Άλλο ένα κρούσμα σε ανεμβολίαστη βρεφοκόμο

Η βρεφοκόμος που βρέθηκε θετική δεν έχει έρθει σε επαφή με τα υπόλοιπα μέλη του προσωπικού, ούτε με τα παιδιά, καθώς απουσίαζε σε άδεια.

Συνολικά 74 μοριακά τεστ διενήργησε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας στο δημοτικό βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός, στη Θεσσαλονίκη, μετά τα τρία κρούσματα τα οποία είχαν εντοπιστεί εκεί τις προηγούμενες ημέρες.

Διαβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Κρούσματα κορωνοϊού στον «Άγ. Στυλιανό»-Θετικό παιδί 2,5 ετών

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Voria.gr, κατά τους χθεσινούς ελέγχους βρέθηκε ένα θετικό δείγμα το οποίο ανήκει σε βρεφοκόμο η οποία είναι ανεμβολίαστη. Συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν από τον ΕΟΔΥ 58 άτομα προσωπικό σε σύνολο 80, καθώς και 16 παιδιά τα οποία ήταν όλα αρνητικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η βρεφοκόμος δεν έχει έρθει σε επαφή με τα υπόλοιπα μέλη του προσωπικού, ούτε με τα παιδιά, καθώς απουσίαζε σε άδεια. Πλέον βρίσκεται σε καραντίνα για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες είχαν βρεθεί θετικοί σε covid-19 δύο παιδαγωγοί και ένα παιδάκι 2,5 ετών. Η μία παιδαγωγός είχε εγκαίρως διαγνωστεί καθώς είχε κάνει τεστ πριν από την επιστροφή της από την καλοκαιρινή άδεια και δεν είχε προλάβει να αναλάβει καθήκοντα. Η δεύτερη, η οποία είναι ανεμβολίαστη και εργάζεται στην αίθουσα «Συννεφάκια», διαγνώστηκε την περασμένη Παρασκευή ενώ ήδη εργαζόταν και βρίσκεται πλέον σε καραντίνα.

Κατά την ιχνηλάτηση που ακολούθησε με rapid test διαγνώστηκε με covid-19 και ένα παιδάκι 2,5 ετών το οποίο ήταν στα «Συννεφάκι» και είναι μεταξύ των 16 παιδιών που φιλοξενούνται στην κλειστή δομή του Αγίου Στυλιανού. Έπειτα από σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ το παιδάκι νοσηλεύεται για καθαρά προληπτικούς λόγους στην ειδική μονάδα του Ιπποκρατείου νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Αγίου Στυλιανού, περίπου το 40% του προσωπικού των 80 ατόμων, παραμένει ανεμβολίαστο.