Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
x

ΑΓΚΥΡΑ: ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ NAVTEX ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Η Τουρκία αμφισβητεί τη δικαιοδοσία της Ελλάδας να εκδίδει NAVTEX στα διεθνή ύδατα λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα εθνικά χωρικά ύδατα

«Μη εξουσιοδοτημένος σταθμός εξέδωσε NAVTEX με τον αριθμό HA25-553/2019, η οποία πέφτει μέσα σε περιοχή τουρκικής υπηρεσίας NAVTEX. Ο σταθμός της Αττάλειας έχει την εξουσιοδότηση να εκπέμπει μηνύματα NAVTEX στην περιοχή. Ο σταθμός Ηράκλειο δεν είναι εξουσιοδοτημένος να εκδίδει μηνύματα NAVTEX μέσα σε περιοχή τουρκικής υπηρεσίας NAVTEX».

Με αυτό το μήνυμα, όπως γράφει το news.gr, η Τουρκία μέσω του σταθμού της Αττάλειας αμφισβητεί τη δικαιοδοσία της Ελλάδας να εκδίδει NAVTEX στα διεθνή ύδατα λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα εθνικά χωρικά ύδατα σε Ρόδο και Καστελόριζο και σε κάθε περίπτωση μέσα στο FIR Αθηνών όπου μόνο η Ελλάδα είναι αρμόδια όπως και για τις ΝΟΤΑΜ.Η Τουρκία με το μήνυμα αυτό και με μια άλλη NAVTEX που ακολούθησε χθες με αριθμό 1180/19 έρχεται να αμφισβητήσει την ελληνική δικαιοδοσία και συγκεκριμένα την ελληνική NAVTEX που εξέδωσε η Αθήνα μέσω του σταθμού Ηρακλείου στις 16 Οκτωβρίου και με την οποία δέσμευε την ίδια περιοχή για ναυτική άσκηση στις 24 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια της Τουρκίας να μειώσει την ελληνική δικαιοδοσία της έκδοσης NAVTEX, ειδικά σε αυτή την περιοχή την οποία έχει στοχοποιήσει πολλάκις με παράνομες NAVTEX και ΝΟΤΑΜ.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ