Skip to main content

Άγκυρα για κάψιμο σημαίας: Τα βρόμικα χέρια τους θα σπάσουν

Εμπρηστικό και απειλητικό το μήνυμα της Άγκυρας για το κάψιμο των τουρκικών σημαιών στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο διαμαρτυρίας.

Σε μια προκλητική δήλωση προχώρησε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας τονίζοντας πως «τα βρόμικα χέρια που αγγίζουν τη λαμπρή σημαία μας θα σπάσουν» καταδικάζοντας το κάψιμο των τουρκικών σημαιών στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής, στη διάρκεια διαμαρτυρίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και την τέλεση σε αυτήν της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής.

Η Άγκυρα κάλεσε σήμερα την Αθήνα «να τερματίσει τις προκλήσεις, όπως το κάψιμο της τουρκικής σημαίας», πράξη που καταδίκασε σε έντονο ύφος, σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της γείτονος.

«Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε έντονα το κάψιμο τουρκικής σημαίας στη Θεσσαλονίκη», αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου στο Twitter. «Προειδοποιούμε ότι τέτοιες και παρόμοιες προκλήσεις και παρενοχλήσεις θα τερματιστούν αμέσως», προστίθεται στη δήλωση που καταλήγει: «Τα βρόμικα χέρια που αγγίζουν τη λαμπρή σημαία μας θα σπάσουν».