Σάββατο 11 Ιουλίου 2020
x

ΑΓΚΥΡΑ:ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Είμαστε έτοιμοι να ενημερώσουμε για το θέμα τον κ. γενικό πρόεδρο ο οποίος δεν είναι επαρκώς ενημερωμένος, είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Καθ'οδόν για την ανατολική Μεσόγειο είναι το τέταρτο τουρκικό πλοίο «Ορούτς Ρέις», όπως γνωστοποίησε μέσω Twitter ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Απαντώντας στον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί η Τουρκία δεν βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολίασε πως προφανώς ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου νομίζει πως το «Φατίχ», το «Γιαβούζ» και το «Μπαρμπαρός» είναι ελληνικά πλοία, μεταδίδει το ΚΥΠΕ.

«Ο κ. Κιλιτσντάρογλου προφανώς νομίζει ότι το 'Φατίχ', το 'Γιαβούζ' και το 'Μπαρμπαρός', που προστατεύουν τα δικά μας δικαιώματα είναι ελληνικά πλοία. Και το τέταρτό μας πλοίο 'Ορούτς Ρέις' είναι καθοδόν» έγραψε συγκεκριμένα, προσθέτοντας: «Είμαστε έτοιμοι να ενημερώσουμε για το θέμα τον κ. γενικό πρόεδρο ο οποίος δεν είναι επαρκώς ενημερωμένος για την εθνική υπόθεσή μας στο Κυπριακό».

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε δηλώσει νωρίτερα σε ομιλία του στο Νέβσεχιρ ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τη διοίκηση της Συρίας και ότι πρέπει να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με την Αίγυπτο.

«Στην ανατολική Μεσόγειο υπάρχει πλούσιο πετρέλαιο, φυσικό αέριο. Η Αμερική είναι εκεί, η Ελλάδα είναι εκεί, οι Ελληνοκύπριοι είναι εκεί, η Αίγυπτος είναι εκεί, το Κατάρ είναι εκεί, όλοι είναι εκεί, μόνο ένα κράτος δεν είναι εκεί, η Τουρκία. Γιατί δεν είναι; Λένε στα λόγια ότι ασκούν επιτυχημένη εξωτερική πολιτική. Γιατί δεν είμαστε εκεί; Επειδή τσακωθήκαμε με την Αίγυπτο. Γιατί τσακωθήκαμε; Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με την Αίγυπτο. Γιατί τσακωθήκαμε; Θέλω αυτό να το σκεφτούν οι αδελφοί μου στο ΑΚΡ» ανέφερε ο Κιλιτσντάρογλου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ