Skip to main content

Άγκυρα: Θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ τα αστεία περί σύγκρουσης

Ο Ομέρ Τσελίκ επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα για κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία ενώ προχώρησε για ακόμα μια φορά σε εμπρηστικές δηλώσεις.

Προκλητική απάντηση έδωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας απαντώντας στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο ο οποίος είπε πρόσφατα ότι προετοιμαζόμαστε ακόμα και για το ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής με την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ομέρ Τσελίκ επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα για κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία, ενώ υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι κράτος δικαίου και αποτελεί προτεραιότητά της η νόμιμη προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της.

Ο Τούρκος αξιωματούχος προχώρησε ένα βήμα ακόμα, απευθυνόμενος στον Έλληνα υπουργό και προειδοποιώντας τον να μην κάνει «τέτοια αστεία» περί στρατιωτικής σύγκρουσης, «γιατί θα γυρίσουν μπούμερανγκ στην Ελλάδα».

«Λέμε στον Έλληνα υπουργό να μην κάνει τέτοια άσχημα αστεία. Εξάλλου καμία πλευρά δεν μπορεί να τα λάβει σοβαρά υπόψη της. Αυτά τα αστεία θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας.

Και πρόσθεσε: «Με τέτοια άσχημα αστεία δείχνετε ότι δεν διαθέτετε το απαραίτητο επίπεδο νοημοσύνης. Όλοι γνωρίζουν ότι ο τουρκικός στρατός είναι ένας από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο και ότι είναι αναμφισβήτητη η ισχύς και η αποφασιστικότητά του».