Skip to main content

Οι υγειονομικοί αγνοούν την απαγόρευση και οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Την ώρα που επιτρέπεται να γίνεται χαμός από κόσμο στα εμπορικά κέντρα, είναι απαράδεκτο να επικαλούνται τη Δημόσια Υγεία, λέει η ΠΟΕΔΗΝ

Δεν θα λάβουν υπόψη τις αποφάσεις του Αρχηγού της ΕΛΑΣ και θα πραγματοποιήσουν κανονικά μεθαύριο τις κινητοποιήσεις τους οι υγειονομικοί παρά την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, «με ποια επιστημονικά κριτήρια τα 100 άτομα που δεν τηρούν τα μέτρα  ατομικής προστασίας είναι ακίνδυνα για τη δημόσια υγεία και τα 101 που τηρούν τα μέτρα διασπείρουν τον ιό; Την ώρα που επιτρέπεται να γίνεται χαμός από κόσμο στα εμπορικά κέντρα (βλέπε Ερμού) είναι απαράδεκτο να επικαλούνται τη Δημόσια Υγεία και να  απαγορεύουν τις  συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων με κατασταλτικά μέτρα».

Όπως λέει χαρακτηριστικά, οι υγειονομικοί με αίσθημα ευθύνης προς τη δημόσια υγεία την οποία υπηρετούν, τηρώντας όλα τα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού,  οργανώνουν κινητοποιήσεις  28/1  και 16/2 με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας άνω των 100 ατόμων  «χωρίς να λάβουμε υπ όψιν την απόφαση της Αστυνομίας. Δεν θα μας κλείσουν το στόμα. Η πανδημία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για πολιτικές σκοπιμότητες», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.