Skip to main content

Πώς θα πληρωθούν τα σπασμένα της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ.ευρώ

Το ανανεωμένο look της Λούκα Κατσέλη και οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

-Έκλεψε την παράσταση στα εγκαίνια της 80ης ΔΕΘ η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, η οποία με το νέο look ήταν αγνώριστη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και οι πλέον έμπειροι συντάκτες του πολιτικού ρεπορτάζ δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι πρόκειται για την κ. Κατσέλη. Της το επισημάναμε, με τη διευκρίνιση ότι το νέο χτένισμα την έχει ανανεώσει. Η απάντηση που πήραμε ήταν ένα πλατύ χαμόγελο και η φράση «οι απόψεις διίστανται»... Κι επειδή δέχτηκε να φωτογραφηθεί, άποψη μπορεί να αποκτήσουν πλέον όλοι. Εμείς θα μείνουμε στη δική μας.


-Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, είμαστε μπροστά στην πληρωμή των 17,9 εκ. ευρώ του σκανδάλου της υπεξαίρεσης από το Δήμο Θεσσαλονίκης ή αλλιώς από τους δημότες του. Και η καλύτερη εναλλακτική είναι να πληρώσουν αυτά τα χρήματα όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι. Ας δίνουν μάχη εγγράφων Δήμος Θεσσαλονίκης και υπουργείο Εσωτερικών. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Χρήματα που μπήκαν σε τσέπες συγκεκριμένων ατόμων θα κληθούν να τα καταβάλουν όλοι οι φορολογούμενοι ή έστω οι δημότες της Θεσσαλονίκης. Και αυτοί που πήραν τα χρήματα; Μήπως να συμβουλευτεί η διοίκηση του Δήμου τον βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, για τον καταλογισμό; Ίσως κάτι παραπάνω να γνωρίζει, διότι από τότε που φωνάζει ότι το μάρμαρο της υπόθεσης τελικά θα το πληρώσουν όλοι οι πολίτες δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Τώρα που επιβεβαιώνεται;

-Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στα ψηφοδέλτια Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ; Μαθαίνουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Α' Θεσσαλονίκης. Και η... καραμπόλα πηγαίνει τον Δημήτρη Μάρδα στο ψηφοδέλτιο της Β' Θεσσαλονίκης, στη δεύτερη θέση πίσω από τον Σωκράτη Φάμελλο. Η πληροφορία διακινήθηκε χτες στις πορείες διαμαρτυρίας των συνδικάτων και αναμένεται να επιβεβαιωθεί σε λίγες ώρες, όταν κλείσουν οι λίστες.

-Έξι αλλαγές περιμέναμε στο ψηφοδέλτιο Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, επτά μπορεί να έχουμε. Και πέρα από τις προσθήκες, τις οποίες θα έχουμε επισήμως σήμερα, με ονοματεπώνυμο, ενδιαφέρον έχουν και οι αποχωρήσεις από το ψηφοδέλτιο σε σχέση με εκείνο του προηγούμενου Ιανουαρίου. Κυρίως επειδή οι αποχωρήσεις έχουν χρώμα γυναικείο και το μέτρο της ποσόστωσης μπορεί να αποτελέσει για ορισμένους νεοεισερχόμενους «αγκάθι». Ευτυχώς, η έβδομη υποψηφιότητα δεν μπαίνει σε τέτοιο προβληματισμό, αφού πρόκειται για γυναίκα, της οποίας το όνομα είχε ακουστεί και για υποψήφια στο ψηφοδέλτιο άλλου κόμματος.

 

Ο Βόρειος