Σάββατο 4 Απριλίου 2020
x

ΚΟΡΔΕΛΙΟ - ΕΥΟΣΜΟΣ: ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ

Έκαψαν 40 τον τελευταίο μήνα, 8 μόλις χθες - Μηνυτήρια αναφορά από τον δήμο προς τον Εισαγγελέα με κοινοποίηση σε Πυροσβεστική και την ΕΛΑΣ

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο των εμπρησμών σε κάδους απορριμμάτων στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Μόλις τον τελευταίο μήνα -με αιχμή τις μεταμεσονύκτιες ώρες- προκλήθηκαν από ομάδες αγνώστων πυρκαγιές σε 40 κάδους που βρίσκονται τοποθετημένοι σε οδικούς άξονες του δήμου, προκαλώντας τεράστια προβλήματα και δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου απευθύνθηκε προς την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική, ώστε να αυξηθούν οι περιπολίες εντός του δήμου  και να προληφθεί η εκδήλωση αντίστοιχων φαινομένων, ωστόσο το πρόβλημα παρουσιάζει ανησυχητική έξαρση. Αποκορύφωμα η χθεσινή νύχτα, όπου σημειώθηκαν φωτιές σε 8 κάδους απορριμμάτων της δημοτικής ενότητας Ευόσμου και Ελευθερίου Κορδελιού, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές και φθορές στο δημοτικό στόλο.

Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου προχωρά σε μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα με κοινοποίηση στο Πυροσβεστικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία, ώστε να καταπολεμηθεί συντονισμένα από τις αρμόδιες αρχές το φαινόμενο της καταστροφής της δημόσιας περιουσίας.

«Η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου και πρέπει επιτέλους οι αρμόδιοι να επέμβουν άμεσα και δραστικά, προκειμένου να παταχθούν οι εμπρησμοί που προκαλούνται δόλια και συστηματικά τις τελευταίες ημέρες από ομάδες  παραβατικών ατόμων, που ανεξέλεγκτα καταστρέφουν τη δημοτική περιουσία», δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ