Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αγωγή έξωσης στον ΟΑΣΘ από τον «Ηρακλή» για οφειλές άνω των 12 εκατ. ευρώ

Ο συνεταιρισμός ενημερώνει πως η ακροαματική διαδικασία της αγωγής έξωσης έχει οριστεί για την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Στην επίδοση αγωγής έξωσης στον ΟΑΣΘ, για συνολικές οφειλές που μαζί με τους τόκους ξεπερνούν τα 12 εκατ. ευρώ,  προχώρησε ο προμηθευτικός συνεταιρισμός αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ», με στόχο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, να προασπίσει τα συμφέροντα των 1.374 οικογενειών που απαρτίζουν τον συνεταιρισμό.

Ο συνεταιρισμός ενημερώνει πως χθες το απόγευμα έγινε η επίδοση της αγωγής από δικαστικό επιμελητή στα γραφεία του ΟΑΣΘ και σήμερα αναμένεται να κοινοποιηθεί και στα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών και Υποδομών. Η ακροαματική διαδικασία της αγωγής έξωσης έχει οριστεί για την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ, όπως λέει, διατηρεί απαιτήσεις κατά του ΟΑΣΘ:

«- από οφειλόμενα μισθώματα από το 2014, ήτοι πριν την κρατικοποίησή του και μέχρι και σήμερα (δηλαδή μετά την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ) συνολικού ποσού 7.952.279,85€ (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι τόκοι) καθώς ο ΟΑΣΘ συνεχίζει να κάνει χρήση των μισθίων ακινήτων ακόμη και μετά τη λήξη των μισθώσεων την 31.12.2018, καθώς και

»- από ένα δάνειο που είχε χορηγήσει ποσού 2.500.000€ (κατά κεφάλαιο μόνο).

»Ο ΟΑΣΘ ενώ δεν αρνείται ότι κάνει χρήση των ακινήτων ακόμη και σήμερα λόγω της συνέχισης του συγκοινωνιακού του έργου (εξάλλου είναι προφανές) αρνείται την καταβολή μισθώματος/αποζημίωσης χρήσης. Ως εκ τούτου, το ποσό των οφειλομένων μισθωμάτων είναι βέβαιο ότι θα κερδηθεί δικαστικά από τον ΗΡΑΚΛΗ.

»Το παράδοξο είναι πως όλα αυτά τα χρόνια ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι υποχρεωμένος να καταβάλει τον φόρο εισοδήματος για τα ποσά των μισθωμάτων που δεν εισπράττει και μάλιστα ο νόμιμος εκπρόσωπος του σύρεται ως κατηγορούμενος στα ποινικά δικαστήρια, για χρέη προς το Δημόσιο, επειδή ο ΗΡΑΚΛΗΣ αδυνατεί να καταβάλει τους φόρους για τα μισθώματα που δεν του καταβάλει ο ΟΑΣΘ», καταλήγει και παραθέτει τον ακόλουθο πίνακα: