Skip to main content

Αγωγή κατά της απεργίας στο ΟΛΠ καταθέτει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Αγωγή κατά των απεργών λιμενεργατών στο λιμάνι του Πειραιά αποφάσισε να υποβάλει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σε συνεργασία με ορισμένες από τις καίρια πληττόμενες εξαγωγικές επιχειρήσεις-μέλη του.
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, σε συνεργασία με ορισμένες από τις καίρια πληττόμενες εξαγωγικές επιχειρήσεις-μέλη του, αποφάσισε να υποβάλλει αγωγή κατά των απεργών λιμενεργατών στο λιμάνι του Πειραιά, με αίτημα να κηρυχθεί η απεργία τους παράνομη και καταχρηστική.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Γιώργος Καραμπάτος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  «Ο επιχειρηματικός κόσμος της Μεσσηνίας, αλλά και όλοι οι επιχειρηματίες της χώρας παρακολουθούν με αγανάκτηση τα διαδραματιζόμενα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας».

«Οι συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο λιμάνι έχουν και πάλι παραλύσει κάθε οικονομική δραστηριότητα. Ο οικονομικός αντίκτυπος είναι τεράστιος», πρόσθεσε.

«Οι εξαγωγείς αυτοί μιλούν με απόγνωση για την οικονομική τους καταστροφή, την καταστροφή, δηλαδή, όχι μόνο των προς εξαγωγή προϊόντων τους, αλλά και των οικονομικών τους σχέσεων με τους οίκους του εξωτερικού, τους οποίους τροφοδοτούσαν κατά παράδοση με μεσσηνιακά προϊόντα».

Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου υπογράμμισε πως «ειναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να διαμαρτύρεται και να διεκδικεί την ικανοποίηση εργασιακών του αιτημάτων, μέσω του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας, δεν μπορεί να ασκείται, όμως, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και μάλιστα σε βάρος του επιχειρηματικού κόσμου, χωρίς περίσκεψη και με πλήρη αδιαφορία και περιφρόνηση για τις συνέπειες».

Τέλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημειώνει ότι τόσο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας όσο και ο επιχειρηματικός του κόσμος τάσσονται υπέρ ενός ουσιαστικού, ισότιμου και τεκμηριωμένου διαλόγου.

Ανακοίνωση Τσίπρα για την απεργία στον ΟΛΠ

«Στο θέμα του λιμανιού τσαλακώθηκε η αξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, και διερωτήθηκε «όταν η κυβέρνηση προεκλογικά, μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση προφανώς κορόιδευε τον κόσμο. Αν σήμερα μάς λέει ότι η επαναδιαπραγμάτευση δεν είναι εφικτή, τότε γιατί προεκλογικά την εξήγγειλε;».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «αν δεν υπήρχαν οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων από την επόμενη κιόλας μέρα, θα είχαν εγκατασταθεί στο λιμάνι του Πειραιά, οι Κινέζοι της Cosco. Θα είχαν ήδη μετατρέψει το λιμάνι του Πειραιά σε χώρο απροσπέλαστο για τη δημόσια Αρχή. Θα είχαν ήδη μετατρέψει το λιμάνι σε χώρο, όπου η κινέζικη πολυεθνική θα είχε επιβάλλει τους δικούς της νόμους και κανόνες».

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι από εδώ και στο εξής θα είμαστε ακόμα πιο επικριτικοί, όταν βλέπουμε να αθετούνται οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης», είπε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως «αν η σύμβαση με την κινεζική Cosco είναι επισφαλής για το Ελληνικό Δημόσιο, αν όπως έλεγαν πριν - και ακόμα και σήμερα παραδέχονται - είναι μια αποικιοκρατική σύμβαση, τότε δεν βλέπουμε κανένα λόγο, η σύμβαση αυτή να εφαρμόζεται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ