Skip to main content

Αγωγή Κεραμέως: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου κατά της αυριανής απεργίας

Οι νομικοί εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών προσκόμισαν στο δικαστήριο τα δελτία τύπου με τις τροποποιήσεις στις κινητοποιήσεις.

Σε λίγες ώρες αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την αγωγή που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατά της αυριανής απεργιακής κινητοποίησης.

Οι νομικοί εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών προσκόμισαν, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, στο δικαστήριο τα δελτία τύπου των ομοσπονδιών και των σωματείων εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τις τροποποιήσεις στις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να μη διαταραχτεί η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Διαβάστε σχετικά: Η ΑΔΕΔΥ εξαιρεί από την απεργία τους εκπαιδευτικούς των Πανελλαδικών

Από την πλευρά τους, οι νομικοί εκπρόσωποι του Δημοσίου ανέφεραν: «Δεν έχουμε εξουσιοδότηση να παραιτηθούμε από την αγωγή. Πάση θυσία πρέπει να γίνουν οι πανελλήνιες και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί ρητά με δικαστική απόφαση».

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ ανέφεραν ότι ήδη έχει ληφθεί απόφαση να εξαιρεθούν από την απεργία οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και ότι τα σωματεία εργαζομένων στα ΜΜΜ δεσμεύονται από τα όσα έχουν ήδη ανακοινώσει για τις τροποποιήσεις στα δρομολόγια, γι' αυτό και ζήτησαν η αγωγή να απορριφθεί ως άνευ αντικειμένου.