Skip to main content

Αγώνας για green δράσεις στη Θεσσαλονίκη

Τις ιδέες, τις προτάσεις και τις δράσεις τους μπορούν να καταθέτουν οι Θεσσαλονικείς, συμμετέχοντας στην προσπάθεια για την επιβράβευση των πολιτών που «ζουν καθημερινά, οικολογικά».

Τις ιδέες, τις προτάσεις και τις δράσεις τους μπορούν να αναρτούν οι Θεσσαλονικείς στην ιστοσελίδα greenparty2011.gr συμμετέχοντας στην προσπάθεια για την επιβράβευση των πολιτών που «ζουν καθημερινά, οικολογικά».

Το GreenParty, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αποτελεί μια προσπάθεια βελτίωσης του οικολογικού προφίλ της πόλης μέσα από τις δράσεις των πολιτών, σε τομείς όπως είναι η διαχείριση και η εξοικονόμηση ενέργειας, η ανακύκλωση και η διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων, η ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, οι φυτοτεχνικές παρεμβάσεις σε κήπους, μπαλκόνια και δώματα κατοικιών, καθώς και η χρησιμοποίηση των όμβριων και ανακυκλωμένων υδάτων.

Η πραγματοποίηση του 1ου διαγωνισμού Green Party τον περασμένο Ιούνιο ήταν μόνο η αρχή. «Στόχος του Green Party είναι η δημιουργία ευρύτερης οικολογικής κοινωνικής συνείδησης με διάρκεια και αποτελέσματα ορατά στο άμεσο μέλλον. Είναι το ξεκίνημα για μια γενικότερη προσπάθεια βελτίωσης του πράσινου προφίλ της Θεσσαλονίκης, όπου όλοι συμμετέχουμε και φροντίζουμε τον περιβαλλοντικό μικρόκοσμό μας» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Κωνσταντίνο Ζέρβα.