Skip to main content

Αγώνες δρόμου για τη γενοκτονία των Ποντίων στην Καλαμαριά

Ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει μεγάλη αθλητική εκδήλωση, για να τιμήσει τη μνήμη των 353.000 αθώων θυμάτων, την Κυριακή 19 Μαΐου 2019.

Με μεγάλη αθλητική εκδήλωση ο δήμος Καλαμαριάς τιμά την ημέρα της γενοκτονίας των Ποντίων.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει μεγάλη αθλητική εκδήλωση, για να τιμήσει τη μνήμη των  353.000 αθώων θυμάτων, την Κυριακή 19 Μαΐου 2019.

Η εκδήλωση με σύνθημα «Τρέχω για τη μνήμη- Τρέχω για τη ζωή» πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη των Ποντιακών Συλλόγων Καλαμαριάς.

Η αθλητικές αυτές δράσεις θα διεξαχθούν μέσα στα όρια του οδικού δικτύου του Δήμου Καλαμαριάς και αποτελούν ένα συνδυασμό αγώνων αναγνωρισμένων από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και  αγώνων δυναμικού βαδίσματος στους οποίους μπορούν να συμμετάσχουν όλοι, αποδεικνύοντας την αξία του μαζικού αθλητισμού.

Ειδικότερα, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αγώνες  δρόμου 10 χλμ, 5 χλμ και 1.000 μέτρων δημοτικών σχολείων καθώς και δρόμους υγείας - δυναμικού βαδίσματος 5 χλμ., και 1.000 μέτρων, για ΚΑΠΗ και ΑΜΕΑ.

Θα υπάρχει κόστος συμμετοχής για τους αγώνες 10 και 5 χιλιομέτρων, μεγάλο μέρος από τα έσοδα των οποίων, θα διατεθεί για την ενίσχυση της ομάδας Ρομποτικής του 8ου Γυμνασίου Καλαμαριάς «C΄est la vie» (έτσι είναι η ζωή) που είναι μία από τις 10 ομάδες που θα αγωνιστούν με το εθνόσημο, εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε παγκόσμιους διαγωνισμούς ρομποτικής και ειδικότερα στη διοργάνωση που πρόκειται  να διεξαχθεί, στη Βηρυτό του Λιβάνου.

Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει με ηλεκτρονικά μέσα και οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορούν να ενημερώνονται από την προκήρυξη της διοργάνωσης που υπάρχει στην ιστοσελίδα του δήμου: www.kalamaria.gr