Skip to main content

Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας με 500 αθλητές από όλο τον κόσμο στο Κιλκίς

Στο επίκεντρο των αθλητικών διοργανώσεων θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο το Κιλκίς, καθώς θα επισκεφτούν την πόλη εκατοντάδες ποδηλάτες από όλο τον κόσμο.

Στον Λόφο Αγίου Γεωργίου θα ποδηλατίσουν αυτό το Σαββατοκύριακο πεντακόσιοι περίπου αθλητές και αθλήτριες από Ελλάδα, Γαλλία, Ισραήλ, Σουηδία, Κύπρο αλλά από βαλκανικές αποστολές που δήλωσαν συμμετοχή στους Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας. Η φετινή αθλητική διοργάνωση ακουμπά το Τόκυο μιας από τη βαθμολογική κατάταξη της εθνικής ομάδας ποδηλασίας θα κριθεί η πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου χθες το βράδυ οι διοργανωτές του αθλητικού θεσμού, που αναδεικνύει την πόλη του Κιλκίς σε ποδηλατικό προορισμό, απηύθυναν πρόσκληση στους πολίτες του Δήμου Κιλκίς να ανηφορίσουν στον ανοιξιάτικο Λόφο Αγίου Γεωργίου το Σάββατο και την Κυριακή για να παρακολουθήσουν τους Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας και να ενισχύσουν με την παρουσία τους το αγωνιστικό φρόνημα της εθνικής ομάδας.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης τόνισε ότι ο Δήμος Κιλκίς παρέχει σταθερή υποστήριξη στο σύγχρονο αγώνισμα της ορεινής ποδηλασίας. Αγώνες ορεινής ποδηλασίας έχουν πραγματοποιηθεί στην Ποντοκερασιά, στην κορυφογραμμή Ευκαρπίας – Δορσάτου – Μουριών και στον Λόφο Αγίου Γεωργίου ο οποίος καλύπτει τα απαιτούμενα τεχνικά χαρακτηριστικά του αθλήματος και για το λόγο αυτό έχει επιλεγεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως χώρος διεξαγωγής των αγώνων.

Ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Κώστας Τσορτουκτσίδης, ο κ. Λευτέρης Ακριτίδης ο οποίος προϊσταται της Τεχνικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, ο κ. Αλέξανδρος Παυλίδης, ως υπεύθυνος των αγωνιστικών τμημάτων του Αθλητικού Συλλόγου ‘’Αίας’’ Κιλκίς αναφέρθηκαν στη σοβαρή προσπάθεια που έχει καταβληθεί για την διάδοση και προβολή της ορεινής ποδηλασίας, κυρίως στα μικρά παιδιά, και ευχαρίστησαν το Δήμο Κιλκίς για τη συνδρομή του στην διοργάνωση η οποία όπως επισήμανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Πουντζουκίδης είναι υψηλών προδιαγραφών.

Για το συναρπαστικό όσο και επίπονο ταξίδι τους σε όλο τον κόσμο την τελευταία διετία ώστε να θεμελιώσουν τις βάσεις πρόκρισής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες μίλησαν, τέλος, ο ομοσπονδιακός προπονητής της ποδηλασίας Γιώργος Κατσέλης, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές και πανελληνιονίκες Περικλής Ηλίας, και Ηλίας Τσορτουκτσίδης.

 

Το πρόγραμμα των Αγώνων Ορεινής Ποδηλασίας:

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020
09:00 Προπόνηση
10:00 Τεχνικό Συνέδριο (Café Λόφος)
11:00 Μίνι Μικρά Αγόρια – Κορίτσια (15’)
11:25 Μίνι Μεγάλα Αγόρια – Κορίτσια (20’)
12:00 XCO FederationCup #5 Elite Men&Women (90’)
14:00 Παίδες – Κορασίδες (50’), Παμπαίδες – Πανκορασίδες (40’)
15:00Μάστερς (70’), Έφηβοι – Νεάνιδες (60’), Sportive/Open (60’)
16:30 Απονομές
Σημείο εκκίνησης και τερματισμού: Λόφος Αγίου Γεωργίου Κιλκίς
Διαδρομή
Λόφος Aγίου Γεωργίου/Μήκος διαδρομής 4500μ. (σηματοδοτημένη σε όλο το μήκος της).

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020
08:00 Προπόνηση
09:00 Τεχνικό Συνέδριο (Café Λόφος)
10:00 Μίνι Μικρά Αγόρια – Κορίτσια (15’)
10:25 Μίνι Μεγάλα Αγόρια – Κορίτσια (20’)
11:00 XCO FederationCup #6 Elite Men&Women (90’)
13:00 Παίδες – Κορασίδες (50’), Παμπαίδες – Πανκορασίδες (40’)
14:00Μάστερς (70’), Έφηβοι – Νεάνιδες (60’), Sportive/Open (60’)
15:30 Απονομές