Skip to main content

Αγώνες τριών ημερών στη Θεσσαλονίκη λόγω μίας... Σοφίας

Άυπνοι τρεις ημέρες Τζιτζικώστας και Πατουλίδου λόγω χιονιά - Στη δική του μάχη ο δήμαρχος Λαγκαδά - Σύγκλιση απόψεων Ζέρβα-Ταχιάου κατά ΟΑΣΘ.

-Απόστολος Τζιτζικώστας και Βούλα Πατουλίδου τρεις μέρες άυπνοι λόγω μιας Σοφίας... Ο περιφερειάρχης και η αντιπεριφερειάρχης συντόνιζαν νυχθημερόν τα συνεργεία της Περιφέρειας, ώστε να μην κλείσει καμιά εθνική ή επαρχιακή οδός. Τα κατάφεραν, έστω κι αν χρειάστηκε για περίπου 12 ώρες να κινηθούν τα οχήματα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Αν κρίνει κανείς από τη σφοδρότητα της χιονόπτωσης και τις χαμηλές θερμοκρασίες τα πήγαν μια χαρά. «Οι 200 εργαζόμενοι με τα 100 μηχανήματα να είναι καλά», όπως έλεγε χτες στην επίσκεψή του στο εργοτάξιο της Περιφέρειας ο κ. Τζιτζικώστας.

-Τον δικό του αγώνα έδινε επί τρία εικοσιτετράωρα και ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, που με 15 μηχανήματα έπρεπε να καθαρίσει 47 χωριά. Μπορεί να εγκαταλείπει την τοπική αυτοδιοίκηση βάζοντας πλώρη για τις βουλευτικές εκλογές, αλλά ο κ. Καραγιάννης δε θέλει επ' ουδενί να αφήσει κακό όνομα ως δήμαρχος. Μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να φάει τον... γάιδαρο. Του μένει η ουρά, που είναι συνήθως η πιο δύσπεπτη... Την εμπειρία την έχει για να μην την... πατήσει στο τέλος. Πάντως με τον χιονιά των προηγούμενων ημερών κατάφερε να μην έχει αποκλεισμένες περιοχές, ενώ ο μηχανισμός του δήμου έδειξε προετοιμασμένος, αναλόγως των συνθηκών.

-Διαφορετικές εκτιμήσεις για την ανταπόκριση του μηχανισμού στον χιονιά έκαναν ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Νίκος Ταχιάος. Οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης είδαν με διαφορετικό μάτι τη λειτουργία κυρίως του μηχανισμού του δήμου, με τον κ. Ζέρβα να επισημαίνει ελλείψεις και τον κ. Ταχιάο να τα βλέπει καλύτερα τα πράγματα. Εκεί που συμφωνούν και οι δυο είναι στην ανικανότητα του ΟΑΣΘ να κάνει το αυτονόητο. Οι αναρτήσεις τους στο Facebook και οι δηλώσεις τους είναι ενδεικτικές. Αν διαβάσει κάποιος πίσω από τις γραμμές μπορεί πιθανώς να καταλάβει περισσότερα. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι ο κ. Ζέρβας έχει ανοιχτό μέτωπο με τη διοίκηση Μπουτάρη, ενώ ο κ. Ταχιάος δε στέκεται τόσο επικριτικά απέναντί της.

-Εξαιρετικές σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει ο περιφερειακός σύμβουλος, Βασίλης Ανατολίτης, ο οποίος μετέβη στο Φανάρι, προκειμένου να παραστεί στην εορτή των Αγίων Θεοφανείων, που φέτος συνοδεύεται κι από την ιστορική υπογραφή του τόμου ανακήρυξης της αυτοκεφαλίας της Αγιοτάτης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Ο κ. Ανατολίτης είναι τακτικός επισκέπτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Φέτος θα χρειαστεί σίγουρα ευλογία, καθώς θα τεθεί στην κρίση των πολιτών σε κάποια εκλογική αναμέτρηση. Μάλλον για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αν και δεν είναι να παίρνεις και όρκο...