Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019
x

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

«Τα ταμεία είναι άδεια», υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος. «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, ώστε να μη δοθούν τα επιδόματα ανεργίας», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών.

Τη διαβεβαίωση ότι θα καταβληθούν κανονικά τα επιδόματα ανεργίας έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα» του τηλεοπτικού σταθμού Alter με αφορμή τις χτεσινές δηλώσεις  του υπουργού Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδου ότι τα ταμεία του ΟΑΕΔ είναι άδεια.

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, ώστε να μη δοθούν τα επιδόματα ανεργίας», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Λοβέρδο, ώστε να αντιμετωπιστεί τα ταμειακά προβλήματα. 

Ο υπουργός Εργασίας είχε δηλώσει χθες ότι από την Πέμπτη θα υπάρχει πρόβλημα καταβολής του επιδόματος ανεργίας, καθώς τα ταμεία του ΟΑΕΔ είναι άδεια. «Δεν υπάρχει σάλιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στον Real Fm.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας, τόνισε ότι τα ταμεία άδειασαν επί της προηγούμενης διοίκησης, καθώς έτρεχαν δαπανηρά προγράμματα, όπως τα Stage και η άδεια μητρότητας, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί ανάλογοι %CA+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ