Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020
x

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΜΕΡΟΥΝ

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης διαμηνύει με δήλωσή του πως η κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατόν για την απελευθέρωσή τους.

Εντείνεται η αγωνία για τους πέντε Έλληνες ναυτικούς που απήχθησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ύστερα από επίθεση που δέχθηκε το υπό ελληνική σημαία τάνκερ «Happy Lady» στο Καμερούν.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης διαμηνύει πως η κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατόν για την απελευθέρωσή τους και ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με την ιδιοκτήτρια εταιρεία για να παρθούν πρωτοβουλίες.

Μιλώντας σε εκπομπή του Open, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως το υπουργείο Ναυτιλίας κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεννόηση και με το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του «Happy Lady» για να γυρίσουν σώοι και αβλαβείς οι πέντε ναυτικοί.

Άλλωστε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ενημερωθεί για το θέμα και έχει ζητήσει από τον κ. Πλακιωτάκη να γίνει ότι χρειάζεται.

Ακόμα πάντως δεν έχει υπάρξει επικοινωνία με τους Έλληνες ναυτικούς και δεν γνωρίζουμε καν την κατάσταση της υγείας τους.

Υπενθυμίζεται πως την επίθεση δέχτηκε το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «Happy Lady» ενώ βρισκόταν στο Καμερούν.

Ο 35χρονος τρίτος μηχανικός τραυματίστηκε από εξοστρακισμό σφαίρας. Το μέλος του πληρώματος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ