Skip to main content

Αγορά Μοδιάνο: Τέλος Ιανουαρίου ξεκινούν τα έργα ανάπλασης

Εκδίδεται μέσα στην εβδομάδα η αναγκαία οικοδομική άδεια - Έως το τέλος του μήνα αναμένεται να πιάσουν δουλειά τα συνεργεία.

Ελάχιστες εβδομάδες απέμειναν ακόμη έως ότου ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής της Αγοράς Μοδιάνο. Σύμφωνα με πληροφορίες τα συνεργεία τα οποία θα αναλάβουν να ανακατασκευάσουν την Αγορά πρόκειται να εγκατασταθεί ως το τέλος του μήνα. Νωρίτερα, μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί η αναγκαία οικοδομική άδεια στην οποία προβλέπονται όλες οι εργασίες οι οποίες πρόκειται να γίνουν. Ο σχετικός φάκελος για την έκδοση της οικοδομικής άδειας υποβλήθηκε στην αρμόδια Πολεοδομία στις 19 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μεγαλομέτοχος είναι καθ' όλα έτοιμος να ξεκινήσει τις εργασίες ανακατασκευής της Αγοράς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το έργο θα εκτελεστεί με αυτεπιστασία, αξιοποιώντας εργολάβους και συνεργεία από τη Θεσσαλονίκη. Με βάση τον προγραμματισμό οι εργασίες πρόκειται να διαρκέσουν γύρω στους 12 με 15 μήνες γεγονός που συνεπάγεται ότι η Αγορά θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει περίπου το Πάσχα του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε οι εργασίες ανακατασκευής της Αγοράς να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 ώστε να λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2020. Ωστόσο, στην πορεία 21 μικρομέτοχοι της Αγοράς οι οποίοι κατέχουν περίπου το 30% των μετοχών, κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας να παγώσει κάθε οικοδομική εργασία. Τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάστηκαν στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 και περίπου δύο μήνες μετά, τον Νοέμβριο εκδόθηκε η απόφαση η οποία ήταν απορριπτική.

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακατασκευή της Αγοράς Μοδιάνο ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2017 όταν το 43,63% των μετοχών της πέρασε, έπειτα από διαγωνισμό, από το δημόσιο (ΤΑΙΠΕΔ) σε εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Σάμι Φάις, με τίμημα 1,9 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο ποσοστό ανήκε σε 59 μικρομετόχους, πολλοί από τους οποίους πούλησαν στη συνέχεια στον κ. Φάις. Σήμερα η μετοχική σύνθεση της αγοράς έχει ως εξής: οι εταιρείες «Στοά Μοδιάνο ΑΕ» και One Outlet, συμφερόντων Φάις κατέχουν περίπου το 56%, έχοντας καταβάλει συνολικό τίμημα της τάξης των 2,4 εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο 44% ανήκει σε μικρομετόχους.