Skip to main content

Αγορά: Προβληματισμός στον δήμο - Ανοιχτό το ενδεχόμενο για έκτακτο δημοτικό

Ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς - Ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτου δημοτικού συμβουλίου

Προβληματισμός επικρατεί στη δημοτική αρχή Θεσσαλονίκης για την απόφαση της κυβέρνησης στο παρά πέντε να αναστείλει την επαναλειτουργία της αγοράς στην πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το ζήτημα, το οποίο, από χθες το βράδυ, έχει αναστατώσει την πόλη καθώς εξαιρείται λίγα 24ωρα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρος Λεκάκης, ο δήμος περιμένει αρχικά την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνεδριάζει αυτή την ώρα.

Ο κ. Λεκάκης μάλιστα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο έκτακτης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου μαζί με όλους τους αρμόδιους φορείς να καθορίσουν τη στάση απέναντι σε αυτή την κυβερνητική απόφαση.

Σε περίπτωση έκτακτης σύγκληση του Σώματος, αίτημα το οποίο έχει κατατεθεί και από την επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου, θα κληθούν να διατυπώσουν τη θέση τους μεταξύ άλλων ο Εμπορικός Σύλλογος, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, το Οικονομικό Επιμελητήριο.

Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας απηύθυνε έκκληση προς τους αρμόδιους και όσους έχουν την ευθύνη των αποφάσεων να αναθεωρήσουν τη στάση τους για την αγορά της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει, «ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες έκαναν τον προγραμματισμό τους, ακολουθώντας δημόσιες δηλώσεις και διαβεβαιώσεις. Μετά από τόσους μήνες πιστής τήρησης των μέτρων, μήνες οικονομικής ζημίας και κλειστών καταστημάτων, δικαιούνται καλύτερης αντιμετώπισης. Οι αντικρουόμενες πληροφορίες, οι συνεχείς αλλαγές αποφάσεων και οι ανατροπές απομειώνουν την αξιοπιστία, προκαλούν σύγχυση και εν τέλει υποσκάπτουν τη συλλογική προσπάθεια».