Skip to main content

Αγορά Θεσσαλονίκης: Απογοήτευση για τη συνέχιση του click away

Αποκαρδιωτική η εικόνα της αγοράς την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας με click away - «Η αγορά της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε ομηρία» λένε έμποροι

«Σαν να μην ανοίξαμε ποτέ» λέει χαρακτηριστικά στη Voria.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης αναφερόμενος στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της αγοράς με τη μέθοδο του click away.

Παράλληλα δηλώνει την απογοήτευση του από το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη, όπως σημειώνει παραμένει “σε ομηρία» σε αυτήν την τακτική και μετά την συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων , αλλά και από τις δηλώσεις, νωρίτερα, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά σύμφωνα με τις οποίες δεν αλλάζει το παραμικρό την επόμενη εβδομάδα για την αγορά της πόλης.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο ΕΣΘ είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, τη λειτουργία της αγοράς, από την 19η του μήνα χωρίς ραντεβού και click away, παρά μόνο με την αποστολή sms, ωστόσο δεν υπήρξε κάποια απάντηση από την πλευρά του υπουργείου ενώ δεν κατέστη δυνατή κάποια επικοινωνία μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και του προέδρου του ΕΣΘ, παρά την προσπάθεια του δεύτερου.

«Η εβδομάδα που διανύουμε το click away δεν απέδωσε. Ήταν σαν οι καταναλωτές να μην γνώριζαν πως το λιανεμπόριο της Θεσσαλονίκης άνοιξε. Είχα επισημάνει στις δυσκολίες που θα είχε η μέθοδος της παράδοσης εκτός. Απορώ ποιοι είναι αυτοί που λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις» σημειώνει ο κ. Φιλιππίδης υπογραμμίζοντας πως «θα ήταν καλύτερο να ανοίγαμε χωρίς ραντεβού από την επόμενη εβδομάδα, παρά τη Μεγάλη Εβδομάδα, που αναμένεται να καταγραφεί μεγαλύτερη κινητικότητα στην αγορά».