Skip to main content

Αγοραστός: Απαιτείται συνένωση δυνάμεων για το ελληνικό ζήτημα

Συνένωση δυνάμεων για το ελληνικό ζήτημα ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Συνένωση δυνάμεων για το ελληνικό ζήτημα ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στη Σύνοδο της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν σύνεση ώστε να μην επιτρέψουν σε «διαβρωτικές δυνάμεις να δημιουργήσουν πρόβλημα σε μία Ευρώπη η οποία ήταν χρήσιμη όλα αυτά τα χρόνια».

«Δεν είναι θέμα μόνον ελληνικό. Είναι εξόχως και ευρωπαϊκό. Γιατί το επικίνδυνο παιχνίδι το οποίο παίζεται αυτή στιγμή με επίκεντρο τη χώρα μας, είναι παιχνίδι οικονομικής και γεωπολιτικής αστάθειας και στην Ευρώπη. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, η ιστορία γράφεται με ισχυρές πρωτοβουλίες, με πείσμα, πειθώ αλλά και με πίστη, με συνεργασία και συνένωση δυνάμεων. Αν θέλουμε μία ενιαία Ευρώπη, συνέχισε, πρέπει να έχουμε συμμαχίες και οι συμμαχίες αυτές είναι η συνένωση των δυνάμεων για να πετύχουμε το ακατόρθωτο.