Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021
x

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ 100% ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών διακατέχεται από 100% ιδεοληπτικές εμμονές και 0% συναίνεση, τόνισε ο Κώστας Αγοραστός.

Για ιδεοληπτικές εμμονές κατηγόρησε την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, σε συνέντευξή του στην ενημερωτική ιστοσελίδα Reader.gr. Οπως υποστήριξε, το νομοσχέδιο διακατέχεται από εκλογικές σκοπιμότητες, δημιουργία νέων θέσεων διορισμού κομματικής γραφειοκρατίας, αναδιανομή της μιζέριας και επιτροπεία Περιφερειών και Δήμων.  Σε ό,τι αφορά την αλλαγή διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, την χαρακτήρισε «υποδειγματική προσωποποίηση της ταχύτατης απομυθοποίησης της καινούργιας αντίληψης που θα έφερνε στην πολιτική ζωή του τόπου το κυβερνών κόμμα».

«Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών διακατέχεται από 100% ιδεοληπτικές εμμονές - συμπλεγματικές αποφάσεις και 0% συναίνεση, από 100% εκλογικές σκοπιμότητες και 0% Αυτοδιοίκηση, από 100% δημιουργία νέων θέσεων διορισμού της κομματικής γραφειοκρατίας και 0% θέματα που «καίνε» την ελληνική κοινωνία, από 100% γραφειοκρατία και αναδιανομή της μιζέριας και 0% παραγωγική ανασυγκρότηση και από 100% επιτροπεία Περιφερειών και Δήμων και 0% αξιοκρατία», δήλωσε στη συνέντευξή του ο κ. Αγοραστός.

«Ο τρόπος με τον οποίο επιχειρεί η κυβέρνηση να νομοθετήσει μέσω του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου καταδεικνύει ότι δεν λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις που καταθέσαμε ως Περιφέρειες, εμμένοντας σε μια μεταρρύθμιση η οποία αποτελεί στην ουσία απορρύθμιση της Αυτοδιοίκησης εξυπηρετώντας μικροκομματικά συμφέροντα και λογικές», υπογράμμισε ο κ. Κ. Αγοραστός σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε:

«Η πολιτική ως αναζήτηση κανόνων συνύπαρξης και συνεργασίας αποτελεί ένα άλμα πολιτισμού και ένα άλμα Δημοκρατίας, είναι μια διαλογική κατάσταση, όταν πραγματικά λειτουργούν οι διαδικασίες με όρους σεβασμού, ενδιαφέροντος και συνέργειας. Κινδυνεύει, όμως, να οδηγηθεί σε πολιτικό πρωτογονισμό που είναι η αρχέγονη σκοτεινή άρνηση του άλλου».

Σε ότι αφορά τα μπρος πίσω της κυβέρνησης για την ημερομηνία των Αυτοδιοικητικών εκλογών ο  Πρόεδρος της ΕΝΠΕ δήλωσε:

«Πρόκειται ξεκάθαρα για κυνικό παιχνίδι εξουσίας. Αλλά ταυτόχρονα είναι μια υποδειγματική προσωποποίηση της ταχύτατης απομυθοποίησης της καινούργιας αντίληψης που θα έφερνε στην πολιτική ζωή του τόπου το κυβερνών κόμμα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ