Skip to main content

Ξένοι αγοράζουν τις βίλες Ελλήνων σε Μύκονο και Σαντορίνη

Οι υποψήφιοι αγοραστές ξέρουν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα και για αυτό είναι πολύ δύσκολοι διαπραγματευτές.

Έλληνες επιχειρηματίες πουλάνε τις βίλες τους στην Μύκονο, στη Σαντορίνη και όχι μόνο. Οπως ήδη έχει δει το φως της δημοσιότητας, ο λόγος αφορά για:

α) τον Μαρίνο Παράβολο, που κάνει ξανά προσπάθεια να πουλήσει την βίλα που έχει στο νησί. Το τίμημα που ζητά είναι 11 εκατ ευρώ. Τόσα ζητούσε και στο παρελθόν, αλλά δεν τα είχε βρει και είχε «παγώσει» την πώληση

β) τον Βασίλη Μπιθαρά (BSB), που πούλησε, ήδη, την βίλα του στον Ταουφίκ Χούρι, έναντι του ποσού του 1,3 εκατ ευρώ.

Επίσης το σπίτι του στη Μύκονο πούλησε και ο πρώην ισχυρός άντρας της Vodafone, Γιώργος Κορωνιάς. Αγοραστής του είναι ο Αιγύπτιος Ναγκίμπ Σαουίρις.

Στο ερώτημα γιατί πουλάνε όλοι τώρα, η απάντηση είναι προφανής: Διότι υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Αν και επειδή οι υποψήφιοι αγοραστές (κυρίως Αραβες και Ρώσοι, αρκετοί Τούρκοι και ελάχιστοι Κινέζοι) ξέρουν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα, είναι πολύ δύσκολοι διαπραγματευτές.

Kι αφού ο λόγος σε επενδυτές από την ....Ανατολή, να αναφέρουμε και μια άλλη αγορά, και πάλι στη Μύκονο, αλλά αυτή τη φορά ξενοδοχείου. Λοιπόν, το ξενοδοχείο «Σάντα Μαρίνα» φέρεται να πέρασε στον βασικό μέτοχο της τουρκικής Dogus. Πρόκειται για τον Φερίτ Σαχένκ, ο οποίος το πλήρωσε 120 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ίδιος συμμετέχει – μέσω της Dogus – και στα projects του Χίλτον της Αθήνας και του Αστέρα Βουλιαγμένης.