Skip to main content

Άγρια επεισόδια στην Πτολεμαΐδα για τη Γεροβασίλη - 5 τραυματίες (vid)

Από τις συγκρούσεις πολιτών με την Αστυνομία τραυματίστηκαν ένας 53χρονος πολίτης σοβαρά στο κεφάλι καθώς και τέσσερις αστυνομικοί ελαφρά.

Επεισόδια, ξύλο και τραυματίες ήταν το αποτέλεσμα της κινητοποίησης πολιτών στην Πτολεμαΐδα που διαμαρτυρήθηκαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών για την παρουσία της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη έδωσε σήμερα το παρών στην ορκωμοσία των αποφοίτων της Σχολής Πυροσβεστικής.

Όπως μεταδίδει το kozanilife, πολίτες συγκρούστηκαν με τις ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που βρισκόταν από νωρίς εκεί και απέκλεισαν την περιοχή.

Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν ένας 53χρονος πολίτης σοβαρά στο κεφάλι ο οποίος μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας καθώς και τέσσερις αστυνομικοί επίσης ελαφρά.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν περίπου 50-60 άτομα, της ομάδας των αυτοαποκαλούμενων «Πτολεμαίων της Μακεδονίας» που συγκεντρώθηκαν σε απόσταση από τη σχολή, ανταποκρινόμενοι σε χθεσινό κάλεσμα, επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, που είχε στηθεί σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τη Σχολή, με αποτέλεσμα να γίνουν συμπλοκές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ από αστυνομική πηγή, επικεφαλής των «Πτολεμαίων», ήταν γνωστός ακροδεξιός της περιοχής, ο οποίος μάλιστα έχει και τη συνδικαλιστική ιδιότητα.

Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν διακομίστηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Ο ένας έχει θλάση πλευρών, ο δεύτερος εξάρθρωμα ώμου και οι άλλοι δύο μώλωπες από χτυπήματα.

Για ακραίους κύκλους έκανε λόγο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

«Εδώ και ημέρες κάποιοι προανήγγειλαν ότι ήθελαν να ανακόψουν την ορκωμοσία των πυροσβεστών. Είναι ακραίοι κύκλοι, οι οποίοι κινούνται για να εμπλουτίσουν ένστικτα τα οποία δεν είναι συμβατά με τη δημοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.