Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020
x

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΟN AIR ΜΕΤΑΞΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΜΙΩΝΗ (VID)

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αντιπαρατέθηκε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Επίκεντρο το ηχητικό αντίγραφο της συνομιλίας του Σάμπυ Μιωνή.

Κόντρα on air μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, με επίκεντρο το ηχητικό αντίγραφο της συνομιλίας, που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Οι κ.κ. Γεωργιάδης και Παππάς φιλοξενήθηκαν στον τηλεοπτικό αέρα της εκπομπής του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι τόνοι... ανέβηκαν.

Απευθυνόμενος στον κ. Παππά ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε:

«Συγκεφαλαιώνω τα ερωτήματα. Ένα, τι εννοούσε ο κ. Παππάς λέγοντας θα καλέσω στο γραφείο μου την κ. Τουλουπάκη και θα της πω κορίτσι μου ξέρεις τι πας να κάνεις. Δύο, γιατί μιλά για Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη ένα χρόνο πριν αρχίσει η επίθεση κατά της Μαρέβας. Τρία, να μας δείξει τώρα το έμβασμα και τον αριθμό λογαριασμού και το ποσό Σαμαρά». Σε κάποιο σημείο ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «σπείρα και μαφία» με τον κ. Παππά να του ζητάει σε έντονο ύφος να «ανακαλέσει τις αθλιότητες. Δεν ντρέπεσαι λιγάκι».

Ο Νίκος Παππάς πήρε τον λόγο και απάντησε σε ανάλογο ύφος, ο συνομιλητής του τον διέκοπτε συνεχώς, με αποτέλεσμα ο πρώτος να αντδράσει:

«Σταμάτα. Τώρα μιλώ εγώ. Τώρα μιλώ εγώ, θα κάτσεις να ακούσεις», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων να του απαντά: «Τι είσαι εσύ ο Μέγας Ναπολέων Βοναπάρτης; Ο Ναπολέων είσαι; Ο Λουδοβίκος ο ΙΔ;»

«Τώρα μιλάω εγώ, θα κάτσεις να ακούσεις. Σε παρακαλώ πάρα πολύ. Υπάρχει μαρτυρική κατάθεση για μεταφορά χρημάτων 2,6 εκατομμυρίων ευρώ και υπάρχει και η κατάρρευση του βασικού μάρτυρα που είναι η κ. Ράικου, η οποία θα μας έσωζε κιόλας από το σκάνδαλο της Novartis, η οποία αποδεικνύεται ότι και εμβάσματα από τη Novartis έχει και ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά 1,7 εκατομμύρια ευρώ», πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως, «εάν εντοπίζαμε ή καταλαβαίναμε ότι υπήρχε κλίκα στην ελληνική Δικαιοσύνη θα την καταγγείλαμε. Λίγους μήνες μετά, ο κ. Μιωνής κατήγγειλε τον κ. Βορίδη ως επικεφαλής οργάνωσης αντισημιτιστών,  οι οποίοι τον έχουν βάλει στο στόχαστρο. Ο κ .Μιωνής ήρθες στο Μαξίμου, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, ενώ πριν το αμφισβητούσε, επειδή υπήρξε παρέμβαση από κυβέρνησης άλλης, φίλης χώρας. Δεν ήρθε σε επαφή με εμένα για επαγγελματικές του υποθέσεις», είπε και πρόσθεσε:

«Η ατζέντα που αναφέρεται στην συζήτηση είναι η ατζέντα του κ. Μιωνή και του κ. Παπασταύρου για τα συμφέροντα τους. Στην συγκεκριμένη συνάντηση ο κ. Μιωνής μου ζήτησε να τον διορίσουμε πρόξενο της Ελλάδας στο Ισραήλ, ώστε να μην μπορέσει να τον ακουμπήσει κανείς δικαστικά. Σε ό,τι αφορά εάν γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας για την συνάντηση Παππά – Μιωνή, ο κ. Παππάς εξήγησε ότι «η επαφή έγινε στο πλαίσιο προστασίας των εθνικών συμφερόντων», δίχως να απαντήσει ευθέως εάν όσα έγιναν και όσα ειπώθηκαν ήρθαν σε γνώση του τότε Πρωθυπουργού.

Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Γεωργιάδης, αναφέροντας για το ηχητικό ντοκουμέντο:

«Εάν είναι μονταρισμένο το υλικό, θα φανεί από το πόρισμα των ειδικών της Ελληνικής Αστυνομίας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ