Skip to main content

Άγρια κόντρα Βενιζέλου - Τσακαλώτου για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενεπλάκη σε προσωπική διαμάχη με τον υπουργό Οικονομικών μιλώντας για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή.

Εκτροχιάστηκε η λεκτική αντιπαράθεση που είχε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στη Βουλή.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενεπλάκη σε προσωπική διαμάχη με τον υπουργό Οικονομικών μιλώντας για τα προαπαιτούμενα και συγκεκριμένα τα πρωτογενή πλεονάσματα. 

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για οικειοθελή επιλογή της κυβέρνησης να στεγνώσει τους φορολογουμένους ώστε μετά να μπορεί να κάνει αναδιανομή. Ο κ. Τσακαλώτος αντέδρασε έντονα και από το έδρανο του άρχισε να διακόπτει τον κ. Βενιζέλο λέγοντας του ότι έχει άδικο και πως δεν έχει διαβάσει το μνημόνιο.

 «Θεραπευτικά θα λειτουργήσω αργότερα. Τώρα προτιμώ να παραμείνω στα πολιτικά»,  σημείωσε ο κ. Βενιζέλος. «Σηκώνω τα χέρια», απάντησε αγανακτισμένος ο κ. Τσακαλώτος. «Ηρεμήστε και παρακολουθήστε, όχι πολιτική υστερία σε μένα από το έδρανο της Βουλής. Εκτός από τα χέρια δυστυχώς σηκώνετε και τα πόδια», σχολίασε με τη σειρά του ο κ. Βενιζέλος. 

Λίγη ώρα αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς ζήτησε να διαγραφεί η φράση του κ. Βενιζέλου «σηκώνετε τα πόδια».