Skip to main content

Άγριο ξύλο με ζώνες και κράνη σε ελληνικό σχολείο (video)

Σε ρινγκ μετατρέπονται συχνά οι σχολικές αίθουσες, μαθητές εκφοβίζουν και χτυπούν συμμαθητές τους - Ανήσυχη η εκπαιδευτική κοινότητα

Δεν έχουν τέλος τα ακραία περιστατικά σχολικής βίας που σημειώνονται συχνότατα στις αίθουσες, με μαθητές να εκφοβίζουν, να γρονθοκοπούν και να κλοτσούν άγρια συμμαθητές τους.

Τα κρούσματα βίας έχουν θορυβήσει τόσο την εκπαιδευτική κοινότητα που όμως αδυνατεί να βάλει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα η τηλεόραση του Alpha, φαίνεται ένας μαθητής σε ρόλο θηράματος. Τον κυνηγούσαν, τον έσπρωχναν για να τον στριμώξουν, τον τραβούσαν μέσα στη σχολική αίθουσα. Ο μαθητής, ζαλισμένος και κοκκινισμένος, βγαίνει από την αίθουσα.

«Καμιά φορά απερίσκεπτα γίνονται όλα αυτά. Αρχίζει από ένα μικρό αστείο. Κάποιες φορές τελειώνει καλά, κάποιες άλλες όχι» δηλώνει 18χρονος τονίζοντας πως γίνεται σετο πλαίσιο πλάλας. «Λέμε πάμε να του κάνουμε ένα ντου και πάμε προς τα πάνω του. Είναι μόδα. Δεν είναι καλό να γίνονται αυτά. Βέβαια δεν είναι πλάκα. Τώρα καταλαβαίνω ότι είναι λάθος», συμπληρώνει ο νεαρός.

Σε άλλο στιγμιότυπο φαίνονται μαθητές να αλληλοχτυπιούνται με ζώνες ενώ φορούν κράνη. Μητέρα μαθητή που μίλησε στην κάμερα του σταθμού τονίζοντας ότι «Μιλάμε για πολύ ξύλο! Όχι μόνο στο παιδί μου, σε πολλά παιδιά».

 

 

«Λέμε πάμε να του κάνουμε ένα ντου και πάμε προς τα πάνω του. Είναι μόδα. Δεν είναι καλό να γίνονται αυτά. Βέβαια δεν είναι πλάκα. Τώρα καταλαβαίνω ότι είναι λάθος»

Read more at: https://parallaximag.gr/epikairotita/vinteo-sokaristikes-skines-vias-me-krani-kai-zones-sta-ellinika-scholeia«Λέμε πάμε να του κάνουμε ένα ντου και πάμε προς τα πάνω του. Είναι μόδα. Δεν είναι καλό να γίνονται αυτά. Βέβαια δεν είναι πλάκα. Τώρα καταλαβαίνω ότι είναι λάθος»

Read more at: https://parallaximag.gr/epikairotita/vinteo-sokaristikes-skines-vias-me-krani-kai-zones-sta-ellinika-scholeia