Skip to main content

Άγριος καβγάς μεταξύ Μπουτάρη – Κούβελα με αφορμή τον Μουζάλα

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα μέλη της παράταξης «Εντάξει» αποχώρησαν από τη συνεδρίαση. Είχε προηγηθεί άγριος καβγάς με προσωπικούς χαρακτηρισμούς

Άναψαν τα αίματα στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν ο εκπρόσωπος της παράταξης «Εντάξει» Δημήτρης Κούβελας τοποθετήθηκε για το θέμα που προέκυψε με τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Μουζάλα ο οποίος αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

Ο κ. Κούβελας, κατά την τοποθέτησή του, έκανε λόγο για εθνικό ατόπημα και εθνικό και πολιτικό ολίσθημα. «Ως Θεσσαλονικείς και Μακεδόνες, δεν μπορούμε να δεχτούμε την προσπάθεια χάλκευσης της ιστορίας» σημείωσε.

Έντονη ήταν η αντίδραση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος αναφέρθηκε με προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Έκανε λόγο για ατόπημα του κ. Κούβελα, χαρακτηρίζοντάς τον, μάλιστα, «ανιστόρητο». «Είσαι εκτός τόπου και χρόνου, ζεις στον κόσμο σου. Απορρίπτω αυτά που λες μετά βδελυγμίας» σχολίασε ο κ. Μπουτάρης, αναφερόμενος στον κ. Κούβελα.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Κούβελα «ανιστόρητο». «Κανείς θέατρο και παιχνίδι εντυπώσεων. Αν ήταν εδώ ο κ. Καλαφάτης δεν θα το επέτρεπε αυτό», του είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος. «Μη σχολιάζετε την τοποθέτησή μου» ανταπάντησε ο κ. Κούβελας. «Είσαι εθνικοκαπηλευτής. Είχαμε θέμα για το μνημόνιο για την παραλία και συ μας μίλησες για τα Σκόπια, είναι εθνοκαπηλία, είναι τεράστιο λάθος», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

Κατά τη διάρκεια του καβγά αποχώρησε ο δήμαρχος (έχει συνάντηση στο υπουργείο Πολιτισμού για το θέμα του Μετρό), λέγοντας ότι «έχω σοβαρότερη δουλειά από το να απαντάω στον κ. Κούβελα, άντε γεια».

Στη συνέχεια επί αρκετή ώρα ζητούσε το λόγο ο κ. Κούβελας επί προσωπικού, διαμαρτυρόμενος για τα όσα ειπώθηκαν.  «Του επιστρέφω τον χαρακτηρισμό «ζεις στον κόσμο» σου, που μου απηύθυνε. Ήταν μια ανακοίνωση της παράταξης» απάντησε ο κ. Κούβελας, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη επίθεση στο πρόσωπό του τόσο από τον δήμαρχο όσο και από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. «Εδώ δεν είμαστε πεζοδρόμιο για να μιλάμε έτσι» σχολίασε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος των «Εντάξει» Σωκράτης Δημητριάδης, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη στάση».

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα μέλη της παράταξης «Εντάξει» αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.