Skip to main content

Αηδονόπουλος: Εθνικό καθήκον η συμπαράσταση στην Αγιορειτική Εστία

Χθες το βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος υπήρξε ένας από τους επίσημους προσκεκλημένους σε εκδήλωση της Εστίας

Κοντά στην Αγιορειτική Εστία ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος, ο οποίος υπήρξε εκ των Κτητόρων της, ενώ στη διάρκεια της θητείας του ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης και Δημοτικός Σύμβουλος είχε συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη και την διεύρυνση της απήχησης του έργου της.

Χθες το βράδυ υπήρξε ένας από τους επίσημους προσκεκλημένους σε εκδήλωση της Εστίας, την παρουσίαση του βιβλίου «Ραβάσια Μεγίστης Λαύρας (1912-13) – Η περίοδος της απελευθέρωσης του Αγίου Όρους και των ρωσικών διεκδικήσεων», στην Παλιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με προσωπικότητες που διακονούν το έργο της Εστίας.

«Η σύσταση της Αγιορειτικής Εστίας υπήρξε μια από τις ουσιαστικότερες πρωτοβουλίες του Δήμου Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια, καθώς η πόλη απέκτησε τον ζωντανότερο ίσως σύνδεσμό της με την Αθωνική Πολιτεία», δήλωσε ο κ. Αηδονόπουλος. «Αποτελεί ύψιστο εθνικό καθήκον της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής η συμπαράσταση με κάθε μέσον στο ιερό έργο της», συμπλήρωσε.

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Γκιουλέκα

Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή Κώστα Γκιουλέκα «Ο πόλεμος 1940-41 μέσα από τις εφημερίδες της εποχής» στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης.

«Η εκδήλωση μας θυμίζει ότι το γένος μας σύσσωμο αντιμετώπισε την ιταλική και γερμανική εισβολή, γράφοντας μια από τις ενδοξότερες σελίδες της Ιστορίας του. Το μήνυμα εκείνου του αγώνα καθίσταται εξαιρετικά επίκαιρο στις μέρες μας, όπου η Ελλάδα και η Μακεδονία αντιμετωπίζουν εκ νέου έξωθεν προκλήσεις και απειλές», σημείωσε ο κ. Αηδονόπουλος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.