Skip to main content

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος του Αηδονόπουλου για τον δήμο

Παρουσιάζοντας τους άξονες του προγράμματός του, ο υποψήφιος δήμαρχος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της Καθαριότητας.

Τους βασικούς άξονες του προγράμματος της παράταξης «Συνέργεια - Πρώτα η πόλη μας», παρουσίασε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος.

Ο κ. Αηδονόπουλος επανέλαβε ότι θα είναι παρών στη μάχη των εκλογών μέχρι τέλους, σημειώνοντας: «Πρώτοι ξεκινήσαμε, τον περασμένο Απρίλιο, την κούρσα για το Δήμο, πρώτοι θα τερματίσουμε. Πρώτα η Πόλη μας, πριν και μετά τις εκλογές, χωρίς κόμματα και χρώματα».

Ο κ. Αηδονόπουλος ξεκαθάρισε ότι για τον ίδιο δεν νοείται καμιά εκχώρηση υπηρεσίας του Δήμου σε ιδιώτες, γιατί, όπως είπε, χωρίς τις υπηρεσίες αυτές δεν υπάρχουν Δήμοι. Δεν χρειάζεται δημοτική αρχή μόνο για να υπάρχουν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι για να προσβλέπουν σε άλλες θέσεις εξουσίας μακριά από την πόλη», συμπλήρωσε.

Οι άξονες

Παρουσιάζοντας τους άξονες του προγράμματός του, ο κ., Αηδονόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της Καθαριότητας, προτείνοντας, μεταξύ άλλων:
-Υιοθέτηση του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας και του διαχωρισμού των απορριμμάτων, που σημαίνει εξοικονόμηση πόρων και άρα, μείωση των ανταποδοτικών τελών.
-Διαλογή αποβλήτων στην πηγή από ξενοδοχεία, εστιατόρια, φοιτητική λέσχη  και λαϊκές αγορές, για κομποστοποίηση και ανακύκλωση με ειδικό κωδικό διαχείρισης αποβλήτων.
-Χρησιμοποίηση των νέων τεχνολογιών ώστε να συμπίπτουν οι ώρες εναπόθεσης και αποκομιδής των απορρμμάτων.

Κυκλοφοριακό-στάθμευση
Ο κ. Αηδονόπουλος πρότεινε, μεταξύ άλλων:
-Χώρους για στάθμευση περιμετρικά της αγοράς κάθε δημοτικής κοινότητας (έχουν εντοπισθεί) για μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου.
-Δημοτική συγκοινωνία, σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.
-Απελευθέρωση κάθε μη απαραίτητου για το μετρό εργοταξιακού χώρου, με απόδοσή του για προσωρινή στάθμευση δίκυκλων.
-Μέτρα για τη στάθμευση σε συνεννόηση με τους κατοίκους και επιχειρηματίες, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητας κάθε περιοχής, χωρίς αυθαίρετες αποφάσεις της Δημοτικής αρχής.

Ποιότητα ζωής
-Συνέργεια Δήμου, Περιφέρειας, Αριστοτελείου και Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπως και Αλεξάνδρειου ΤΕΙ για ριζικό έλεγχο της ρύπανσης.
--Ενεργειακή αποτελεσματικότητα όλων των δημοτικών και σχολικών κτιρίων και πράσινες αυλές στα σχολεία.
-Καθιέρωση των Συνεργείων Άμεσης Επέμβασης στους τομείς του Ηλεκτρολογικού, της Καθαριότητας και της Οδοποιίας με μεταστάθμευση των ειδικών οχημάτων, όχι πια στα άκρα της πόλης, αλλά σε κομβικά σημεία της.
-Σε συνεργασία με σχολές οδηγών θα γίνουν κύκλοι εκμάθησης οδήγησης σε ακραίες καιρικές συνθήκες για την αποφυγή καταστάσεων όπως τον χειμώνα του 2017.
-Διευθέτηση και διαχείριση του δημόσιου χώρου προς όφελος των δημοτών «γιατί ανάπτυξη σε μια πόλη δεν είναι μόνο τα μπαράκια. Η λέξη ''φραπεδούπολη'' δεν ταιριάζει στη Θεσσαλονίκη μας», επισήμανε.
-Απόλυτη και απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων και κανόνων περί ηχορύπανσης.
-Ταυτότητα του δημότη για άμεση και διαδικτυακή πρόσβαση σε υπηρεσίες και παροχές του Δήμου.

Κοινωνική Πολιτική
«Για τέσσερα χρόνια στην Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης γνώρισα τον πόνο και τη φτώχεια σε όλη τη Μακεδονία μας. Ξέρω πώς πολεμιέται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αηδονόπουλος. Πρότεινε, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία Δημοτικής Επιχείρησης για την εύρεση εργασίας σε συμπολίτες μας κοντά στην σύνταξη, σε συνέργεια με τα επιμελητήρια και τους επαγγελματικούς φορείς, αλλά και για την ενίσχυση ειδικά της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Πολιτισμός-Αθλητισμός
-«Αθλητισμός με ουσία, χωρίς ουσίες», είναι το μότο της παράταξης για την ανάπτυξη του αθλητισμού σε κάθε γειτονιά.
-Δημιουργία μικρών χώρων άθλησης και πολιτισμού, με ενίσχυση του φωτισμού σε περιοχές με παραβατικότητα, ως ένα βήμα για την ασφάλεια και την ευνομία.
-Στήριξη των φορέων αθλητισμού, πολιτισμού και κοινωνικών δράσεων μέσω συνδιοργανώσεων αθλητικών εκδηλώσεων με τον Δήμο.
-Οι δράσεις πολιτισμού σε κάθε γειτονιά ζωντανεύουν την πόλη των 23 αιώνων ζωής, που φιλοξένησε ανθρώπους κάθε θρησκείας και γένους χωρίς πρόβλημα.

Κλείνοντας, ο κ. Αηδονόπουλος σημείωσε με νόημα ότι «το σεβασμό στην αληθινή ιστορία τον απαιτούμε, σε πείσμα όσων υψώνουν ψεύτικα τείχη σκοταδισμού» και πρόσθεσε: «Αποδείξαμε ότι εκλεγόμαστε για να υπηρετήσουμε χωρίς υστεροβουλία και αλαζονεία. Λέμε την αλήθεια στους συμπολίτες μας, κρατάμε τα καλά κάθε προηγούμενης διοίκησης. Διεκδικούμε, ευαισθητοποιούμε, είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και εφικτά οράματα, ενώνουμε την πόλη. Το έργο μας είναι εγγύηση για το αύριο της Θεσσαλονίκης», κατέληξε.