Skip to main content

Αηδονόπουλος: Ο Μπουτάρης να ανακαλέσει την υπογραφή για την Αγ.Σοφίας

«Η τακτική και η επιμονή του κ. Μπουτάρη για υλοποίηση της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας είναι τουλάχιστον περίεργη» σχολιάζει υποψήφιος δήμαρχος.

Μετά τα πυρά του νεοεκλεγείς δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα (δείτε εδώ), σειρά είχε ο επικεφαλής της παράταξης «Συνέργεια #πρώτα η πόλη μας» Χάρης Αηδονόπουλος, ο οποίος με ανακοίνωσή του τοποθετήθηκε επί του θέματος της υπογραφής της σύμβασης για την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας κάτω από την Τσιμισκή.

«Ελπίζω την ύστατη στιγμή ο κ Μπουτάρης ευσχήμως να ανακαλέσει την υπογραφή του, αφήνοντας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο τη δυνατότητα αναθεώρησης μέρους ή όλου του έργου κηδόμενος της υστεροφημίας του» σχολιάζει ο κ. Αηδονόπουλος.

Να σημειωθεί, πως ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήδη έχει συστρατευθεί με τον εκλεγμένο δήμαρχο και αναμένεται να αποτελέσει μέρος της νέας διοίκησης Ζέρβα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η τακτική και η επιμονή του κ. Μπουτάρη για υλοποίηση της πεζοδρόμησης της υπόλοιπης οδού Αγίας Σοφίας, την εσχάτη ώρα πριν την αποχώρηση του από το δημαρχιακό θώκο, είναι τουλάχιστον περίεργη.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από το την ανάλογη πεζοδρόμηση του 2011 που προχώρησε χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη εκτροπής της κυκλοφορίας από την πλατεία Αγίας Σοφίας, μπλοκάροντας για 7 χρόνια όλο το κέντρο της πόλης έως ότου αμφιδρομηθεί το τμήμα της οδού μέχρι την Εγνατία.

Το ίδιο έργο θα ξαναζήσουμε και πάλι έχοντας όμως ταυτόχρονα χαίνοντα εργοτάξια του Μετρό, έναν υπό κατάρρευση ΟΑΣΘ και χωρίς επαρκείς χώρους στάθμευσης στην Θεσσαλονίκη. Μία τέτοια εξέλιξη δεν είναι ανεκτή, η επανάληψη της ταλαιπωρίας των Θεσσαλονικέων δεν είναι επιλογή. Η επιβάρυνση του κέντρου της πόλης την καθιστά μη λειτουργική – οι όποιες λύσεις πρέπει να είναι ενταγμένες σε ένα συνολικό σχέδιο.

Ελπίζω την ύστατη στιγμή ο κ Μπουτάρης ευσχήμως να ανακαλέσει την υπογραφή του, αφήνοντας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο τη δυνατότητα αναθεώρησης μέρους ή όλου του έργου κηδόμενος της υστεροφημίας του. Δεν αρμόζει άλλωστε σε αιρετούς η απόδοση της ρήσης «έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν» όταν έχουμε αγωνιστεί ανυστερόβουλα για το κοινό καλό.