Skip to main content

Αηδονόπουλος: Ορθώς εμβολιάστηκε ο Λιακόπουλος - Καμία σχέση με Τσαβλή-Ακριτίδου

Τι απαντά ο υπεύθυνος διαχειριστής Covid-19 του δήμου μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τον εμβολιασμό του αντιδημάρχου Στέλιου Λιακόπουλου

«Κατά γράμμα» και με «απόλυτη διαφάνεια» τηρήθηκε η εμβολιαστική σειρά στην περίπτωση του αντιδημάρχου Στέλιου Λιακόπουλου, αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και υπεύθυνος διαχειριστής covid-19 δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Δημοτικών Κοινοτήτων και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών παραδέχθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και έπειτα από καταγγελία του αποπεμφθέντα Δρόσου Τσαβλή, ότι εμβολιάστηκε δίνοντας το όνομά του στις 10 Ιανουαρίου στον κ. Αηδονόπουλο μαζί με τη λίστα των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι και στα ΚΑΠΗ.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Αηδονόπουλος, «για τον εμβολιασμό των στελεχών που παρέχουν βοήθεια σε ευπαθείς συμπολίτες μας καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας στο πλαίσιο του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" -μεταξύ αυτών και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Στέλιου Λιακόπουλου- τηρήθηκαν κατά γράμμα και με απόλυτη διαφάνεια όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και υπήρξε αναλυτική έγγραφη επικοινωνία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Εξάλλου, ανά την επικράτεια, όλοι όσοι προΐστανται προνοιακών δομών εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα με απόφαση των αρμοδίων».

«Μάλιστα, για να μην υπάρχει απολύτως καμία σκιά επί της διαδικασίας έχουμε καλέσει την Ενιαία Αρχή Διαφάνειας, ώστε να ελέγξει τη νομιμότητα όλων των σχετικών διαδικασιών», επισημαίνει.

«Αντίστοιχα, στο δημοτικό βρεφοκομείο 'Άγιος Στυλιανός', έπειτα από αγωνιώδεις εκκλήσεις της τότε προέδρου του ιδρύματος Ιωάννας Σπανού, συντάχθηκε κατάσταση για τον εμβολιασμό του προσωπικού, ο οποίος συντελέστηκε και σε αυτήν την περίπτωση με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών», σημειώνει ο ίδιος.

Φωτογραφίζοντας την αποπομπή του κ. Τσαβλή καθώς και της Δ. Ακριτίδου από τη διοίκηση του δήμου για εμβολιασμό εκτός σειράς, ο κ. Αηδονόπουλος υποστηρίζει πως «κάθε προσπάθεια συσχέτισης και παραλληλισμού δύο διαφορετικών περιπτώσεων για λόγους μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων είναι βέβαιο πως πέφτει στο κενό».

«Στις προκείμενες περιπτώσεις», εξηγεί, «πρόκειται για εμβολιασμούς που έγιναν με νόμιμες, καθ' όλα διαφανείς διαδικασίες κι έπειτα από ανταλλαγή σχετικών εγγράφων με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, ενώ άλλες περιπτώσεις έχουν να κάνουν με ζητήματα προνομιακής πρόσβασης στο αγαθό του εμβολίου».