Skip to main content

Αιματηρή ληστεία στο κέντρο της Αθήνας

Δύο τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, είναι ο απολογισμός της μαφιόζικης ένοπλης ληστείας, που έγινε μέρα μεσημέρι, στην οδό Σοφοκλέους 5, στο κέντρο της Αθήνας και αναστάτωσε την περιοχή.
Δύο τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, είναι ο απολογισμός της μαφιόζικης ένοπλης ληστείας, που έγινε μέρα μεσημέρι, στην οδό Σοφοκλέους 5, στο κέντρο της Αθήνας και αναστάτωσε την περιοχή.

Όπως διευκρινίστηκε από την αστυνομία, δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε γραφείο εταιρίας εισαγωγών -εξαγωγών Σύρου υπηκόου, το οποίο βρίσκεται στον 5ο όροφο του κτηρίου, ακινητοποίησαν τον ίδιο και έναν εξάδελφό του με την απειλή καλάσνικοφ και πιστολιού, τους έδεσαν και άρπαξαν έναν φάκελο, που περιείχε 60.000 ευρώ.

Καθώς έφευγαν, όμως, οι ληστές, ένας από τους παθόντες κατάφερε να λυθεί και φώναξε «ληστεία». Τις φωνές άκουσε ο Αλβανός καφετζής του κτηρίου, ο οποίος έτρεξε στη σκάλα και προσπάθησε να σταματήσει τους δράστες, που κατέβαιναν.

Εκείνοι τον πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στην κοιλιά, ενώ βγαίνοντας έξω έπεσαν επάνω σε υπάλληλο εταιρίας σεκιούριτι, που εκτελούσε χρέη φύλακα στο κτήριο της ΔΕΗ, ο οποίος, επίσης, έτρεξε να δει τι είχε συμβεί και επειδή τον πέρασαν για αστυνομικό τον πυροβόλησαν δύο φορές, τραυματίζοντάς τον στο χέρι και το πόδι.

Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, οι ληστές είχαν εξαφανιστεί. Βρήκαν αιμόφυρτους τους δύο τραυματίες, τους οποίους μετέφεραν στον Ερυθρό Σταυρό, όπου εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο ο Αλβανός, καθώς ο Έλληνας δεν διατρέχει κίνδυνο.

Στα σκαλιά, όπου πυροβόλησαν τον καφετζή, οι αστυνομικοί βρήκαν έναν κάλυκα των εννέα χιλιοστών και στη στοά, που βρίσκεται δίπλα στο κτήριο, όπου συνέβη το περιστατικό, βρέθηκε σε σάκο ένα καλάσνικοφ. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν από το σημείο μία γυναίκα ύστερα από μαρτυρίες, ότι πιθανόν να ήταν τσιλιαδόρος των ληστών. Η γυναίκα εξετάζεται χωρίς να έχει προκύψει κάτι σε βάρος της.

Επίσης, προσήχθησαν άλλα δύο άτομα από την περιοχή, για τα οποία επίσης δεν προκύπτει έως στιγμής συμμετοχή στη ληστεία.